Roșiile se taie cuburi - în cazul în care folosiți roșii cherry acestea se taie în două. Amestecăm într-un castron roșiile cu măslinele tăiate pe jumătate, cu frunzele de busuioc și brânza feta zdrobită ușor. Stopim cu 1-2 linguri de ulei de...
Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru minim o oră. Se scot din lapte pe un platou. Se condimentează cu piper. Se încinge o tigaie...
Încingem gratarul, plita sau grillul. Condimentăm pieptul de pui cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se păstrează la cald.
Cât timp pieptul de pui este pe grătar, ne ocupăm de varză. Eliminăm frunzele...
Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper.
Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou....
Pieptul de pui se spală bine, se zvântă cu un prosop de hârtie și se taie cubuețe cu dimensiuni aproximativ la fel. Se încinge untul într-o tigaie și se prăjesc un pic bucățile de pui. Adăugăm usturoiul pisat mărunt și amestecăm bine. Adăugăm supa de pui,...
Carnea de vită se dă prin mașina de tocat. Se amestecă cu pătrunjelul, mărarul și ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm sare, piper, cele două ouă bătute și usturoiul pisat. Amestecăm bine până la omogenizare. Formăm chifteluțe și le așezăm într-o tavă tapetată cu...
Spălăm pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat). Într-o tavă aranjăm pulpele și legumele (proaspete sau congelate) Condimentăm cu ierburile de provence. Stropim cu ulei și vin alb. Amestecăm pasta de tomate cu 100 ml apă și stropim...
Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc ușor în ulei pe ambele părți. Se adaugă broccoli desfăcut buchețele cât mai mici și stropim totul cu 50 ml apă. Se dă cratița la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Între timp amestecăm...
Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se...
Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.
Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și...
Pieptul de pui se taie în două, apoi fiecare bucată se taie în două pe lungime, un pic mai mult de jumătate, nu de tot - nu vrem să obținem 2 bucăți, ci una mare subțire. Fiecare bucată de piept se pune în folie de plastic (așa se bate mult mai bine) și se bate bine...
Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii). Într-o tigaie ce nu...
Curcanul se spală bine.
Se condimentează cu sare și piper.
Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei).
Portocala este mai mult utilă cănd aveți umplutură, dar eu am pus-o pentru aromă.
Pentru a nu se...
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă carnea de pui tăiată cubulețe de 2-3 cm. Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, praful de chilli și se amestecă cu o lingură de lemn din când în când pentru vreo 15 minute. Adăugăm roșiile tocate...
Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și piper. Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat...
Încingem cuptorul la 200 grade C. Ungem cu unt o formă termorezistentă. Restul de unt se topește într-o crăticioară și călim usturoiul tocat fin pentru 10 secunde. Într-o farfurie adâncă amestecăm pesmetul cu parmezanul, măghiranul și mărarul. Condimentăm...
Bucățile din piept de pui se pun pe rând în folii de plastic și se bat bine până ajung la 5 mm grosime. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. În mijlocul fiecărei bucăți de carne punem câte o felie de șuncă și una de cașcaval. Se aduc...
Oala de pământ se umple cu apă și se lasă 20-30 min. Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie fideluță. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe. După ce a stat oala de pământ suficient...
Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore....
Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper.
Carnea se spală și se taie în bucățele lungi de 5 cm și groase de 1 cm. Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm...
Pieptul de găină se spală și se taie fâșii subțiri. Se prăjește în 2-3 linguri ulei , amestecând până se albește carnea pe toate părțile. Se scoate și se ține la cald. Adăugăm ceapa tocată și călim până devine aurie. Aducem carnea în tigaie...
Ficățeii de pui se spală și se curăță de pielițe. Se așează pe un prosop de bucătărie de hărtie să absoarbă toată apa. Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă juliene. Ficățeii se trec prin făină și se prăjesc în uleiul încins pe ambele părți...
Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm...
Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga. Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt. Se condimenteaza...
Puiul se taie pe spate cu o foarfecă de bucătărie. Se spală bine și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-o tavă aranjăm puiul pe mijloc. Spălăm legumele, le tăiem felii și le aranjăm pe lăngă pui. Stropim totul cu ulei și turnăm 1 cană cu apă...
Ficatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele. Se scoate din apă și se lasă la zvântat. Ceapa tăiată fideluță se călește în ulei, adăugăm ciupercile tăiate felii și fulgii de chilli și...
Copanele de rață se spală bine și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 20-30 minute. Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă rece pentru 15 minute. Sfecla se curăță de coajă (atenție că vă pătați rău - de preferat să folosiți mănuși de...
Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități.
Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute. Adăugăm legumele și amestecăm. Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă...
Se spală pulpele bine și se lasă să se scurgă de apa în exces. Se curăță cartofii, se spală și se taie felii de 1/2 cm. Ardeii se taie în două, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță. Usturoiul se curăță si se taie feliuțe. Într-o...
În cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați cu un cuțit foarte bun. Se aranjează feliile de mușchi de mânzat pe o farfurie. Se presară...
Piept de pui grecesc
Roșiile se taie cuburi - în cazul în care folosiți roșii cherry acestea se taie în două. Amestecăm într-un castron roșiile cu măslinele tăiate pe jumătate, cu frunzele de busuioc și brânza feta zdrobită ușor. Stopim cu 1-2 linguri de ulei de...
Ficăței de pui la tigaie fără ulei
Ficățeii de pui spălați bine în mai multe ape, se lasă la scurs. Se toarnă laptele într-un castron și introducem ficățeii în castronul cu lapte. Se dau la rece pentru minim o oră. Se scot din lapte pe un platou. Se condimentează cu piper. Se încinge o tigaie...
Varză la grătar cu piept de pui
Încingem gratarul, plita sau grillul. Condimentăm pieptul de pui cu sare și piper. Se pune pe grătarul încins câte 3 minute pe fiecare parte. Se scoate și se păstrează la cald. Cât timp pieptul de pui este pe grătar, ne ocupăm de varză. Eliminăm frunzele...
Vită Wellington
Carnea de vită se curăță de eventualele pielițe și grăsime, apoi se condimentează cu sare și piper. Se încinge 50 g unt într-o tigaie și se rumenește bine bucata de carne pe toate părțile pentru aproximativ 5 minute. Când este gata se scoate pe un platou....
Pui cu sos curry
Pieptul de pui se spală bine, se zvântă cu un prosop de hârtie și se taie cubuețe cu dimensiuni aproximativ la fel. Se încinge untul într-o tigaie și se prăjesc un pic bucățile de pui. Adăugăm usturoiul pisat mărunt și amestecăm bine. Adăugăm supa de pui,...
Chifteluțe dietetice de vită la cuptor
Carnea de vită se dă prin mașina de tocat. Se amestecă cu pătrunjelul, mărarul și ceapa verde tocată mărunt. Adăugăm sare, piper, cele două ouă bătute și usturoiul pisat. Amestecăm bine până la omogenizare. Formăm chifteluțe și le așezăm într-o tavă tapetată cu...
Pulpe de pui cu legume
Spălăm pulpele de pui și le condimentăm cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat). Într-o tavă aranjăm pulpele și legumele (proaspete sau congelate) Condimentăm cu ierburile de provence. Stropim cu ulei și vin alb. Amestecăm pasta de tomate cu 100 ml apă și stropim...
Aripioare de pui gratinate
Aripioarele de pui se condimentează cu sare și piper și se prăjesc ușor în ulei pe ambele părți. Se adaugă broccoli desfăcut buchețele cât mai mici și stropim totul cu 50 ml apă. Se dă cratița la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Între timp amestecăm...
Ciocănele de pui marinate
Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se...
Pulpă de porc la cuptor
Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie. Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și...
Ruladă de pui cu spanac
Pieptul de pui se taie în două, apoi fiecare bucată se taie în două pe lungime, un pic mai mult de jumătate, nu de tot - nu vrem să obținem 2 bucăți, ci una mare subțire. Fiecare bucată de piept se pune în folie de plastic (așa se bate mult mai bine) și se bate bine...
Ciulama de pui cu ciuperci
Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime. Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii). Într-o tigaie ce nu...
Curcan la cuptor
Curcanul se spală bine. Se condimentează cu sare și piper. Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei). Portocala este mai mult utilă cănd aveți umplutură, dar eu am pus-o pentru aromă. Pentru a nu se...
Pui Chimichagas
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă carnea de pui tăiată cubulețe de 2-3 cm. Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, praful de chilli și se amestecă cu o lingură de lemn din când în când pentru vreo 15 minute. Adăugăm roșiile tocate...
Ruladă de porc
Pulpa de porc dacă este bucată groasă se taie pe jumătate, dar nu până la capăt, vrem doar să obținem o bucată mai lată și mai subțire. Condimentăm pulpa cu sare și piper. Într-un castron amestecăm pasta de roșii cu usturoiul pisat, pătrunjel verde tocat...
Piept de pui la cuptor
Încingem cuptorul la 200 grade C. Ungem cu unt o formă termorezistentă. Restul de unt se topește într-o crăticioară și călim usturoiul tocat fin pentru 10 secunde. Într-o farfurie adâncă amestecăm pesmetul cu parmezanul, măghiranul și mărarul. Condimentăm...
Cordon bleu de pui
Bucățile din piept de pui se pun pe rând în folii de plastic și se bat bine până ajung la 5 mm grosime. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. În mijlocul fiecărei bucăți de carne punem câte o felie de șuncă și una de cașcaval. Se aduc...
Pui rustic
Oala de pământ se umple cu apă și se lasă 20-30 min. Puiul se tranșează în bucăți potrivite, se spală bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie fideluță. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe. După ce a stat oala de pământ suficient...
Piept de rață cu piure de cartofi
Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore....
Boeuf Stroganoff
Pregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper. Carnea se spală și se taie în bucățele lungi de 5 cm și groase de 1 cm. Încingem uleiul într-o tigaie, adăugăm...
Piept de găină cu ceapă și roșii cherry
Pieptul de găină se spală și se taie fâșii subțiri. Se prăjește în 2-3 linguri ulei , amestecând până se albește carnea pe toate părțile. Se scoate și se ține la cald. Adăugăm ceapa tocată și călim până devine aurie. Aducem carnea în tigaie...
Ficăței de pui lionezi
Ficățeii de pui se spală și se curăță de pielițe. Se așează pe un prosop de bucătărie de hărtie să absoarbă toată apa. Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă juliene. Ficățeii se trec prin făină și se prăjesc în uleiul încins pe ambele părți...
Vită Gardiane - Boeuf a la Gardiane
Se taie carnea de vită (de preferat cotlet) în bucăți, se spală și se usucă. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se taie mărunt. Se taie slănina în bucăți mici. Se călește slănina în ulei, când devine aurie se adaugă ceapa și usturoiul. Adăugăm...
Sarmale in foi de vita
Carnea se da prin masina de tocat eventual de doua ori. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga morcovii dati pe razatoarea mica. Orezul se spala in cateva ape reci si se lasa sa se scurga. Amestecam carnea cu ceapa, morcovul, orezul si mararul tocat marunt. Se condimenteaza...
Pui cu legume
Puiul se taie pe spate cu o foarfecă de bucătărie. Se spală bine și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Într-o tavă aranjăm puiul pe mijloc. Spălăm legumele, le tăiem felii și le aranjăm pe lăngă pui. Stropim totul cu ulei și turnăm 1 cană cu apă...
Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru
Ficatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele. Se scoate din apă și se lasă la zvântat. Ceapa tăiată fideluță se călește în ulei, adăugăm ciupercile tăiate felii și fulgii de chilli și...
Rață cu cartofi și sfeclă roșie
Copanele de rață se spală bine și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 20-30 minute. Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă rece pentru 15 minute. Sfecla se curăță de coajă (atenție că vă pătați rău - de preferat să folosiți mănuși de...
Rață cu orez
Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute. Adăugăm legumele și amestecăm. Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă...
Pui înăbuşit cu legume
Se spală pulpele bine și se lasă să se scurgă de apa în exces. Se curăță cartofii, se spală și se taie felii de 1/2 cm. Ardeii se taie în două, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță. Usturoiul se curăță si se taie feliuțe. Într-o...
Carpaccio
În cazul în care nu găsiți carpaccio gata feliat, se poate tăia și acasă dacă puneți carnea la congelator înainte cu 30 minute înainte de a vă apuca să o feliați cu un cuțit foarte bun. Se aranjează feliile de mușchi de mânzat pe o farfurie. Se presară...