Într-un castron pregătim marinata. Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele. Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată. Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)
Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie. Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm. Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos. Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă. Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.
Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute. Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.
Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert. Se potrivește de sare. Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.
Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun. Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.
Poftă bună!