Curcan la cuptor

de elucubratiiculinare in Curcan, 6 Mar 2013 | 7271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4 - 4.5 kg,
  • 1 portocală,
  • 5 fire de rozmarin,
  • 100 g unt,
  • sare,piper,
  • 3 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 3 morcovi,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 50 ml ulei,
  • 200 ml apă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Curcanul se spală bine.
Se condimentează cu sare și piper.
Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei).
Portocala este mai mult utilă cănd aveți umplutură, dar eu am pus-o pentru aromă.
Pentru a nu se dezmembra la copt trebuie legat cu sfoară - cât să-i țină aripile și copanele.

Curățăm cartofii, ceapa și morcovii.  Căpățâna de usturoiul se desface în căței, lăsându-i în foaie. Tăiem legumele în bucăți mai mari. Aranjăm curcanul într-o tavă unsă cu ulei. Punem legumele de jur împrejur, stopim cu ulei și apă.  Untul se taie bucățele mici și se pune pe tot curcanul.

Se învelește cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru o oră și jumătate. Apoi se înlătură folia și se mai lasă pentru încă o oră. Din 15 în 15 minute, se unge curcanul cu sosul din tavă. Când este gata se scoate pe un platou, se scoate ușor sfoara și se aranjează legumele de jur împrejur. Copanele se învelesc cu folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

07.03.2013, 21:37

Ecam pui la 4kg, de-asta sta cuminte in tava...!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:28

Ce rumen si gustos!

loredanaaa 1

12.03.2013, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor