Curcan la cuptor

de elucubratiiculinare in Curcan, 6 Mar 2013 | 7344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 4 - 4.5 kg,
  • 1 portocală,
  • 5 fire de rozmarin,
  • 100 g unt,
  • sare,piper,
  • 3 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 3 morcovi,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 50 ml ulei,
  • 200 ml apă.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Curcanul se spală bine.
Se condimentează cu sare și piper.
Se fac crestături cu un cuțit și se îndeasă firișoare de rozmarin (o crenguță am tăiat-o în trei).
Portocala este mai mult utilă cănd aveți umplutură, dar eu am pus-o pentru aromă.
Pentru a nu se dezmembra la copt trebuie legat cu sfoară - cât să-i țină aripile și copanele.

Curățăm cartofii, ceapa și morcovii.  Căpățâna de usturoiul se desface în căței, lăsându-i în foaie. Tăiem legumele în bucăți mai mari. Aranjăm curcanul într-o tavă unsă cu ulei. Punem legumele de jur împrejur, stopim cu ulei și apă.  Untul se taie bucățele mici și se pune pe tot curcanul.

Se învelește cu folie de aluminiu și se dă la cuptor pentru o oră și jumătate. Apoi se înlătură folia și se mai lasă pentru încă o oră. Din 15 în 15 minute, se unge curcanul cu sosul din tavă. Când este gata se scoate pe un platou, se scoate ușor sfoara și se aranjează legumele de jur împrejur. Copanele se învelesc cu folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Teo 1

07.03.2013, 21:37

Ecam pui la 4kg, de-asta sta cuminte in tava...!

Rocsi 1

08.03.2013, 20:28

Ce rumen si gustos!

loredanaaa 1

12.03.2013, 21:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor