Pulpă de porc la cuptor

de elucubratiiculinare in Porc, 16 Apr 2013 | 5198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg pulpă de porc,
  • o căpățână usturoi,
  • 100 g slăninuță,
  • 2 linguri boia de ardei,
  • 30 ml ulei,
  • 200 ml vin roșu,
  • 100 ml apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc la cuptor:

Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.

Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și  cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și piper. Se freacă bine cu boia de ardei pe toate părțile.

Pentru a-și păstra forma la cuptor trebuie să o legăm cu sfoară. Carnea se pune într-un vas de pământ (vas roman) cu capac sau intr-o tavă Jena. Se stropește cu vin, ulei și apă. Se dă la cuptor pentru aprox. 2 ore, după o oră și jumătate se scoate capacul și se lasă să se rumenească.

Serviți cu garnitura preferată. Poftă  bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura la tava cu ciuperci si usturoi