Rață cu orez

de elucubratiiculinare in Rata, 24 Sep 2012 | 9334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de rață,
  • 200 g orez prefiert cu bob lung,
  • 200 g amestec legume congelate (morcov, mazăre, porumb, păstăi),
  • 1 lingură bulion,
  • 1 linguriță chilli,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rață cu orez:

Aripile se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 25-30 minute. Orezul se alege de eventualele impurități.

Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și călim orezul 1-2 minute. Adăugăm legumele și amestecăm. Turnăm 500 ml apă și lăsăm să fiarbă încet până orezul absoarbe toată apa. Condimentăm cu sare și piper. Când aripile au fiert, se scot pe un platou. Se taie în două pentru a ne fi ușor să le prajim. Încingem o lingură de ulei într-o tavă și prăjim aripile pe ambele părți. (Punem un capac să nu sară și dăm tigaia de pe foc când le întoarcem). Când s-au rumenit bine presărăm boia iute peste aripi, stropim cu puțin vin alb. Amestecăm o lingură de bulion cu 50 ml apă și turnăm peste aripi. Lăsăm să fiarbă acoperit 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Servim rața pe pat de orez și stropim totul cu sos. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu piure si bacon crispy