A venit randul ardeilor iuti sa ocupe raftul din camara.Noua ne plac foarte mult acest soi de ardei iuti,"bulgaresti" le zicem,habar n-am de ce ....De fapt sunt semi iuti si merg foarte bine la o ciorba sau ca si muratura.Daca in general sunt cam mofturoasa,ardeii astia imi plac si mie tare mult.Reteta si munca este bineinteles a mamei,eu doar v-o impartasesc.
Ardeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din poza.
Se amesteca apa cu otetul,sarea si zaharul(anul acesta am pus si zahar) si se pune la fiert.Apoi cand s-a racit se pune peste ardei si se inchid borcanele.
Noi am folosit cantitatile astea de apa ,otet si sare,dar in functie de cantitatea de ardei si de borcanele in care se aseaza,se mai poate mari cantitatea.Unele gospodine folosesc doar otet pentru conservarea ardeilor iuti,noua ni s-au parut mult prea acri asa,deci am "indoit" otetul cu apa.
Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!!