Suc de roşii

de diaconta in Conserve, 11 Sep 2011 | 8162 vizualizari

 

In nicio iarna nu-mi lipsesc din camara aceste delicioase sticlute cu suc de rosii folosite la diverse preparate sau servite ca atare.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare
  • zahar(optional)
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de roşii:

Atât de simplu,încat e şi păcat sa nu facem suc de rosii in casa.

Roşiile se spală şi se taie în bucaţi mari.Apoi eu le pun în robot si le zdrobesc,astfel merg mult mai uşor prin maşina de roşii.Dupa aceea le trecem prin maşina de roşii pentru a separa seminţele.Punem sucul de rosii astfel obţinut la fiert într-o oală.După ce a fiert  puţin se adaugă puţină sare şi obţional zahăr daca îl doriţi mai dulce,sau dacă roşiile nu sunt suficient de dulci.Eu am avut roşii foarte carnoase si dulci,deci n-a fost nevoie de zahăr.

Se mai adauga câteva frunze de ţelină şi se fierbe pâna scade la jumătate,sau în funcţie de cât de gros doriţi sa fie….sucul de roşii.

Umplem sticlele cu suc de roşii ,aşa fierbinte,apoi se acopera cu o pătură si se lasa până când se răcesc.

Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!

TIPS-URI

1

Un pahar de suc de rosii pe zi este suficient ca sa-ti asiguri necesarul de vitamina A si C

Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

16.09.2011, 22:17

ca gospodina mai esti.................

diaconta 1

16.09.2011, 22:20

Medi,ma straduiesc si eu,dar meritul e mai mult al mamei

Bya Ralu 1

20.04.2012, 01:00

favo

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva