Cum se prepara Vinete pane reteta simpla si delicioasa din doar cateva ingrediente
Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam deoparte minim 40 de minute, pana incep sa lase zeama, apoi le scurgem si le stergem cu prosoape de hartie.
Eu le-am pus intr-o sita si...
Feliile de paine le ungem cu un strat subtire de unt.
Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste fiecare felie de paine punem branza razuita, apoi peste branza adaugam ouale.
Punem sare si piper dupa gust(daca puneti telemea e posibil sa nu mai fie nevoie de sare), apoi mai...
Spalam si curatam cartofii si usturoiul, apoi ii dam prin razatoarea mica.
Ii punem intr-un bol, iar peste ei adaugam oul, faina, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Amestecam compozitia, iar daca vi se pare ca nu prea e legata, mai adaugati putina faina.
Conectam...
Batem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine.
Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute.
Adaugam ceapa, ardeiul si maslinele taiate marunt, peste ouale batute.
Conectam aparatul Panini Maker la priza...
Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust.
Pe foaia de aluat distribuim tot sosul, apoi adaugam branza razuita. Rulam aluatul si formam o rulada pe care o taiem...
Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.
Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc...
Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina.
Lasam sa creasca pentru jumatate de ora.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare.
Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine.
Adaugam spuma de albusuri si amestecam...
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa.
Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita.
Lasam...
Intindem foaia de aluat foietaj pe suprafata de lucru. Presaram branza sarata pe toata foaia si intindem cu sucitorul pana cand branza intra in aluat.
Cu ajutorul unui cutit taiem pe verticala fasii de aprox. 2 cm latime, iar apoi mai trasam inca doua linii pe verticala, impartind foaia...
Intr-un bol batem ouale cu laptele si sare dupa gust.
Adaugam cascavalul afumat, salamul uscat taiat cubulete, ardeiul capia taiat marunt si piper dupa gust.
Ungem formele de briose cu unt si distribuim cantitatea de ou in mod egal in 4 forme.
Deasupra fiecarei briose punem cate o...
Broccoli se spala bine si se rupe buchetele.
Se pune apa cu sare la fiert intr-o oala, iar cand apa incepe sa fiarba se pun buchetelele de broccoli si se oparesc aprox 10-15 minute.
Se scot buchetelele cu ajutorul unei palete pentru a se scurge de apa.
Se unge o tava cu...
Aplatizam feliile de paine cu ajutorul sucitorului.
Le dam coaja jos si o lasam deoparte.
Ungem 4 forme de briose cu unt si punem in fiecare forma cate o felie de paine.
Intr-un bol amestecam oul cu laptele, casul ras, cateva bucatele din coaja ramasa si sare si piper dupa gust....
Feliile de paine le taiem cuburi.
Usturoiul il curatam, il spalam si il dam prin razatoarea mica.
Indepartam folia de aluminiu de pe vasul ceramic in care este branza si punem vasul in tava cuptorului.
Restul tavii cuptorului il tapetam cu hartie de copt unde punem painea taiata cuburi...
Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior.
Punem in fiecare chifla cate o felie de kaizer.
Peste kaizer adaugam cubulete mici de ardei capia.
Adaugam cascavalul ras peste ardei, apoi punem in chifle si ouale.
Punem sare si piper dupa gust.
Intr-o tava...
Conopida se spala bine, se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare in momentul in care apa clocoteste.
Se lasa la fiert aprox 15-20 de min.
Se scurge de apa si se toaca marunt la tocator.
Se pune intr-un bol, se adauga smantana treptat (daca mai e nevoie se mai pune 1 lingura...
Feliile le taiem rondele cu un pahar.
Tapetam o tava cu hartie de copt, punem rondelele de paine si le dam la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti.
Dupa ce le scoatem le frecam bine cu usturoi (vor fi de ajuns 2 catei taiati in jumatate) restul de usturoi il tocam marunt, dupa care le...
Cum se prepara Mancare de spanac cu urzici - Sanatate si gust intr-o reteta simpla
Umplem o oala cu apa cu sare si o punem pe foc pana incepe sa fiarba.
Intre timp curatam spanacul si urzicile si le spalam bine in mai multe ape reci.
Cand apa din oala incepe sa clocoteasca adaugam...
Rosiile le taiem cubulete mici, apoi taiem in jumatate un catel de usturoi si il lasam deoparte.
Restul de usturoi se taie felii si se amesteca cu rosiile, se adauga sare, piper si busuioc si se amesteca.
Painea o taiem cu un pahar pt a-i da forma rotunda (sau puteti lasa si feiile...
Se amesteca branza (trebuie sa fie bine scursa) cu untul, se adauga mararul tocat marunt, iar apoi se pune sare dupa gust.
Se taie partea de jos a rosiilor (pt. a avea sustinere), se lasa deoparte capacelele si se scobesc cu o lingurita.
Se umple fiecare rosie cu crema de branza si se pune...
Painea se taie patratele.
Ouale se bat cu sarea si laptele.
Se unge o tava cu unt, se dau bucatile de paine prin ou si se pun in tava, iar restul de ou (daca va mai ramane) se toarna in tava peste paine.
Se presara deasupra casul ras (sau cascaval, telemea) si se da la cuptor pentru...
Intr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie.
Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa scoata acei bulbuci) se pune oul direct din bol cat mai aproape de apa( sa nu fie distanta de la care...
Punem drojdia si zaharul in 150 ml apa calduta pana se dizolva si o lasam la crescut 15 min.
Faina se pune intr-un bol, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul si sarea si se framanta bine bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.
Se acopera vasul si se...
Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert.
Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un piure. Adaugam sare dupa gust, oul si treptat faina(daca mai este nevoie se mai adauga faina ) pana...
Separat punem drojdia in 100 ml apa calduta impreuna cu lingura de zahar pana se dizolva si lasam cam 10 min la crescut.
Intr-un bol mai mare punem faina peste care adaugam restul ingredientelor...sarea, uleiul, 1 ou, drojdia si laptele caldut ...si framantam bine pana ce aluatul nu se mai...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam bine.
Ii punem intr-o oala, adaugam apa si putina sare si ii lasam putin la fiert (pana sunt pejumatate fierti), apoi ii scoatem si ii scurgem de apa.
Punem in tigaie lingura de unt, adaugam usturoiul (taiat bucatele), il calim putin....
Spanacul il curatam si il spalam bine.
Intr-o oala punem apa cu sare si lasam pana incepe sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca punem spanacul si il lasam la fiert aprox 10 min. Dupa ce spanacul este fiert il scurgem bine de apa si il tocam marunt.Cele 2 linguri de unt le punem...
Ouale le fierbem sa fie tari.
Le curatam de coaja.
Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala).
Umplutura:
Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol.
Peste galbenusuri adaugam...
Se fierbe carnea intr-un clocot si se da apoi prin masina de tocat.
Verdeata se toaca (ceapa, usturoiul, mararul, patrunjelul).
Orezul il fierbem cu 3 cani de apa si putina sare, timp de aprox 20 de min, iar dupa ce este fiert se clateste cu apa rece.
Punem toate ingredientele intr-un...
Cartofii se taie in 4 si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga usturoiul taiat marunt, uleiul, rozmarinul si sare dupa gust si se amesteca pt a patrunde bine printre cartofi.
Intr-o tava se pune o foaie de copt peste care adaugam cartofii bine condimentati.
Se da la cuptor pt 50-60 de...
Ardeii se coc se presara cu sare si se lasa jum de ora dupa care se curata si se dau prin faina amestecata cu 2 oua.
Prajim apoi ardeii in uleiul incins bine in asa fel incat coditele sa ramana afara.
Preparam un sos cu smantana, usturoiul pe care il vom taia felii, 1 ou si sare dupa gust....
Vinete pane reteta simpla si delicioasa din doar cateva ingrediente
Cum se prepara Vinete pane reteta simpla si delicioasa din doar cateva ingrediente Spalam vinetele si le taiem felii. Le presaram cu sare si le lasam deoparte minim 40 de minute, pana incep sa lase zeama, apoi le scurgem si le stergem cu prosoape de hartie. Eu le-am pus intr-o sita si...
Mic dejun rapid
Feliile de paine le ungem cu un strat subtire de unt. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste fiecare felie de paine punem branza razuita, apoi peste branza adaugam ouale. Punem sare si piper dupa gust(daca puneti telemea e posibil sa nu mai fie nevoie de sare), apoi mai...
Chiftelute de cartofi la Panini Maker
Spalam si curatam cartofii si usturoiul, apoi ii dam prin razatoarea mica. Ii punem intr-un bol, iar peste ei adaugam oul, faina, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Amestecam compozitia, iar daca vi se pare ca nu prea e legata, mai adaugati putina faina. Conectam...
Omleta cu branza si legume la Panini Maker
Batem ouale cu putina sare, adaugam piper dupa gust, branza si amestecam bine. Spalam ceapa si o taiem marunt. Spalam ardeiul, il curatam de samburi si il taiem fasiute. Adaugam ceapa, ardeiul si maslinele taiate marunt, peste ouale batute. Conectam aparatul Panini Maker la priza...
Melcisori de pizza cu foietaj
Lasam aluatul la decongelat. Dam branza pe razatoarea mare, apoi facem un sos amestecand intr-un bol urmatoarele ingrediente: bulion, apa, oregano, sare si piper dupa gust. Pe foaia de aluat distribuim tot sosul, apoi adaugam branza razuita. Rulam aluatul si formam o rulada pe care o taiem...
Chiftele in aluat de bere
Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust. Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc...
Blinii cu branza sarata
Intr-un bol amestecam laptele cu drojdia, zaharul si faina. Lasam sa creasca pentru jumatate de ora. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam pe rand galbenusurile in aluat, branza razuita si amestecam bine. Adaugam spuma de albusuri si amestecam...
Bulz
Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la incorporare. Adaugati malai atat cat este nevoie pana cand ajungeti la consistenta dorita. Lasam...
Saleuri cu branza
Intindem foaia de aluat foietaj pe suprafata de lucru. Presaram branza sarata pe toata foaia si intindem cu sucitorul pana cand branza intra in aluat. Cu ajutorul unui cutit taiem pe verticala fasii de aprox. 2 cm latime, iar apoi mai trasam inca doua linii pe verticala, impartind foaia...
Briose-omleta cu cartofi nature
Intr-un bol batem ouale cu laptele si sare dupa gust. Adaugam cascavalul afumat, salamul uscat taiat cubulete, ardeiul capia taiat marunt si piper dupa gust. Ungem formele de briose cu unt si distribuim cantitatea de ou in mod egal in 4 forme. Deasupra fiecarei briose punem cate o...
Budinca de broccoli
Broccoli se spala bine si se rupe buchetele. Se pune apa cu sare la fiert intr-o oala, iar cand apa incepe sa fiarba se pun buchetelele de broccoli si se oparesc aprox 10-15 minute. Se scot buchetelele cu ajutorul unei palete pentru a se scurge de apa. Se unge o tava cu...
Cosulete aperitiv cu Miez de Lapte
Aplatizam feliile de paine cu ajutorul sucitorului. Le dam coaja jos si o lasam deoparte. Ungem 4 forme de briose cu unt si punem in fiecare forma cate o felie de paine. Intr-un bol amestecam oul cu laptele, casul ras, cateva bucatele din coaja ramasa si sare si piper dupa gust....
Branza fondue cu rondele de cartofi si crutoane
Feliile de paine le taiem cuburi. Usturoiul il curatam, il spalam si il dam prin razatoarea mica. Indepartam folia de aluminiu de pe vasul ceramic in care este branza si punem vasul in tava cuptorului. Restul tavii cuptorului il tapetam cu hartie de copt unde punem painea taiata cuburi...
Oua coapte in chifle
Taiem partea superioara a chiflelor si le scoatem miezul din interior. Punem in fiecare chifla cate o felie de kaizer. Peste kaizer adaugam cubulete mici de ardei capia. Adaugam cascavalul ras peste ardei, apoi punem in chifle si ouale. Punem sare si piper dupa gust. Intr-o tava...
Salata de conopida cu smantana
Conopida se spala bine, se rupe buchetele si se pune la fiert in apa cu sare in momentul in care apa clocoteste. Se lasa la fiert aprox 15-20 de min. Se scurge de apa si se toaca marunt la tocator. Se pune intr-un bol, se adauga smantana treptat (daca mai e nevoie se mai pune 1 lingura...
Bruschete cu Miez de Lapte
Feliile le taiem rondele cu un pahar. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem rondelele de paine si le dam la cuptor pana se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce le scoatem le frecam bine cu usturoi (vor fi de ajuns 2 catei taiati in jumatate) restul de usturoi il tocam marunt, dupa care le...
Mancare de spanac cu urzici - Sanatate si gust intr-o reteta simpla
Cum se prepara Mancare de spanac cu urzici - Sanatate si gust intr-o reteta simpla Umplem o oala cu apa cu sare si o punem pe foc pana incepe sa fiarba. Intre timp curatam spanacul si urzicile si le spalam bine in mai multe ape reci. Cand apa din oala incepe sa clocoteasca adaugam...
Bruschette cu rosii si usturoi
Rosiile le taiem cubulete mici, apoi taiem in jumatate un catel de usturoi si il lasam deoparte. Restul de usturoi se taie felii si se amesteca cu rosiile, se adauga sare, piper si busuioc si se amesteca. Painea o taiem cu un pahar pt a-i da forma rotunda (sau puteti lasa si feiile...
Rosii umplute cu crema de branza "Mos Craciun"
Se amesteca branza (trebuie sa fie bine scursa) cu untul, se adauga mararul tocat marunt, iar apoi se pune sare dupa gust. Se taie partea de jos a rosiilor (pt. a avea sustinere), se lasa deoparte capacelele si se scobesc cu o lingurita. Se umple fiecare rosie cu crema de branza si se pune...
Aperitive friganele la cuptor cu branza
Painea se taie patratele. Ouale se bat cu sarea si laptele. Se unge o tava cu unt, se dau bucatile de paine prin ou si se pun in tava, iar restul de ou (daca va mai ramane) se toarna in tava peste paine. Se presara deasupra casul ras (sau cascaval, telemea) si se da la cuptor pentru...
Ou ochi in apa fiarta
Intr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie. Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa scoata acei bulbuci) se pune oul direct din bol cat mai aproape de apa( sa nu fie distanta de la care...
Pogacele cu branza
Punem drojdia si zaharul in 150 ml apa calduta pana se dizolva si o lasam la crescut 15 min. Faina se pune intr-un bol, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia, 1 ou, uleiul si sarea si se framanta bine bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Se acopera vasul si se...
Crochete pane cu cartofi si branza feta
Curatam cartofii, ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un vas, adaugam si branza si pasam bine pana se formeaza un piure. Adaugam sare dupa gust, oul si treptat faina(daca mai este nevoie se mai adauga faina ) pana...
Impletite cu cabanos
Separat punem drojdia in 100 ml apa calduta impreuna cu lingura de zahar pana se dizolva si lasam cam 10 min la crescut. Intr-un bol mai mare punem faina peste care adaugam restul ingredientelor...sarea, uleiul, 1 ou, drojdia si laptele caldut ...si framantam bine pana ce aluatul nu se mai...
Cartofi cu ciuperci, la cuptor!
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, adaugam apa si putina sare si ii lasam putin la fiert (pana sunt pejumatate fierti), apoi ii scoatem si ii scurgem de apa. Punem in tigaie lingura de unt, adaugam usturoiul (taiat bucatele), il calim putin....
Mancare de spanac
Spanacul il curatam si il spalam bine. Intr-o oala punem apa cu sare si lasam pana incepe sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca punem spanacul si il lasam la fiert aprox 10 min. Dupa ce spanacul este fiert il scurgem bine de apa si il tocam marunt.Cele 2 linguri de unt le punem...
Oua umplute puisori
Ouale le fierbem sa fie tari. Le curatam de coaja. Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala). Umplutura: Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol. Peste galbenusuri adaugam...
Drob de pasare
Se fierbe carnea intr-un clocot si se da apoi prin masina de tocat. Verdeata se toaca (ceapa, usturoiul, mararul, patrunjelul). Orezul il fierbem cu 3 cani de apa si putina sare, timp de aprox 20 de min, iar dupa ce este fiert se clateste cu apa rece. Punem toate ingredientele intr-un...
Cartofi copti a la Jamie Oliver
Cartofii se taie in 4 si se pun intr-un bol. Peste ei se adauga usturoiul taiat marunt, uleiul, rozmarinul si sare dupa gust si se amesteca pt a patrunde bine printre cartofi. Intr-o tava se pune o foaie de copt peste care adaugam cartofii bine condimentati. Se da la cuptor pt 50-60 de...
Ardei copti la cuptor
Ardeii se coc se presara cu sare si se lasa jum de ora dupa care se curata si se dau prin faina amestecata cu 2 oua. Prajim apoi ardeii in uleiul incins bine in asa fel incat coditele sa ramana afara. Preparam un sos cu smantana, usturoiul pe care il vom taia felii, 1 ou si sare dupa gust....