Briose vesele

de leoflori in Prajituri, 9 Iun 2009 | 4810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt.12 bucati (forme metalice = 4 lingurite cu vf.de compozitie)
  • Ingrediente :
  • 200 gr.faina (all purpose flour)
  • 100 gr.zahar (sugar)
  • 75 ml.lapte (milk)
  • 65 gr.unt (butter)
  • 2 oua mari (large eggs)
  • 1/2 plic praf copt ( 1 teaspoon baking powder)
  • 2 linguri cacao (cocoa)
  • 1 lingura esenta rom (rom extract)
  • 1 lingura esenta vanilie (vanilla extract)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose vesele:

Amestecam faina+praf de copt.
Topim untul si il lasam la racit.
Mixam ouale cu zaharul.
Adaugam untul si laptele.
Adaugam faina in ploaie si amestecam cu lingura de lemn/spatula de jos in sus.
Eu am amestecat tot la mixer la viteza mica cu paletele pt.framantat.
Impartim compozitia in 2 vase : in unul adaugam esenta de vanilie , iar in celalalt cacao cu esenta de rom.
Punem in forme, intai compoz.alba si apoi cea cu cacao.Trebuie repartizat in mod egal.Eu nu prea am pus asa.
Coacem 20 minute la foc mic si apoi pana sunt gata la foc mediu. In total 35 minute. 

Am glazurat cu putina ciocolata alba topita si diverse bombonele decor
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose vesele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

deyutzky 1

05.04.2011, 23:15

cum de nimeni n-a observat asa bunatate? le pap eu toate foarte bine arata sunt asa dragalase

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:43

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose