Oua umplute puisori

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2012 | 27127 vizualizari

 

Astazi ne-am jucat putin.....impreuna cu mama am facut niste puisori si alte nebunii:)) in ultima poza sunt creatiile ei:D

 

INGREDIENTE

  • 11 oua de gaina + 1 de gasca
  • 300 gr pate de curcan
  • 3 linguri de mustar
  • Pt decorat:
  • o rosie
  • ridichi
  • masline
  • frunze de salata verde
  • morcov
  • cascaval (afumat am pus eu)
  • boabe de piper
  • scobitori
  • indemanare si creativitate :))
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute puisori:

Ouale le fierbem sa fie tari.

Le curatam de coaja.

Le taiem varful doar celor de gaina( partea mai ascutita a oului...aprox un sfert din ou), iar oul de gasca il taiem in jumatate (pe orizontala).

Umplutura:

Scoatem galbenusurile si le punem intr-un bol.

Peste galbenusuri adaugam mustarul si pateul si amestecam bine pana se formeaza umplutura.

Cu umplutura umplem partile de ou mai adanci lasand partile cu varful ascutit pt capacele (pe care le taiem pe margini pt a parea oul crapat).

Peste fiecare ou umplut se pune cate o felie de cascaval (taiata cerculete sau stelute am taiat eu).

Din umplutura ramasa formam bilute (capul) le punem peste felia de cascaval si infingem cate o scobitoare care trebuie sa patrunda in tot oul(de sus pana jos) iar sus va ramane o bucatica din scobitoare in care vom agata capacelele puisorilor.

Se pun ochisorii din boabe de piper.

Ciocul din morcov taiat marunt.

La fel ca si la puisori procedam si pt gaina din mijloc (doar ca se umple pe orizontala) si ii facem aripioare din cascaval.

Dupa ce am terminat de facut puisorii se pun pe un platou acoperit de frunze de salata verde, se orneaza pe langa cu ridichi, masline, cascaval ras si bucatele de ou ramase.

Buburuzele le facem dintr-o rosie pe care o taiem in jumatate.

Scobim din loc in loc cu cutitul si punem bucatele mici de masline.

O maslina taiata in jumatate va fi capusorul iar ochisorii branza topita. 

Sper sa intelegeti ce-am scris eu aici :))) va las si pozele pt inspiratie:-*

Poftiti la puisoriiiii!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute puisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu carne de pui si sunca