Chiftele in aluat de bere

de deyutzky in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2015 | 14696 vizualizari

 

Pentru "Pachetelul Vesel" v-am adus chiftelute in aluat de bere. Buuune de te lingi pe degete! :))) Nu va spun decat ca trebuie incercate neaparat!! M-am inspirat din retetele voastre, dar cea care mi-a facut pofta a fost Corinuta...ea e "vinovata" :)))....dar nu o cert, ii multumesc! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse bine
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • in plus: 1 ou pentru uns aluatul
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.

Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute. 

Aluat: Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva. Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.

Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.

Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.

Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.

Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.

Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aproximativ 45-50 minute.

Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.

Se servesc cu mustar, ketchup, sau orice sosuri va plac...sau chiar simple...sunt divine!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

RuxyRux 1

01.10.2015, 23:44

Wow!!!! Arata minunat!

deyutzky 1

02.10.2015, 00:24

Rux Multumesc! Daca ai sti si cat de bune suuuunt

Catalina L 1

02.10.2015, 07:21

bune si frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa