publicat la 17.01.2014
publicat la 17.01.2014
publicat la 17.01.2014
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de porc cu legume si cimbru
Legumele se curata se spala. Cartofii se taie in sferturi, telina bastonase, morcovii rondele iar ceapa pestisori. Se pun in tava impreuna cu untura topita (sau uleiul) si carnea intreaga. Se asezoneaza cu sare piper si se presara cimbrul. Se adauga apa si se acopera tava cu folie de aluminiu...
Shaorma
Pieptul de pui se feliaza si se condimenteaza cu condiment de la Kotany ( e foarte gustos si putin picant). Apoi se prajeste in putin ulei. Dupa ce s-a racit putin se taie in fasii mai subtiri) Separat varza de toaca, se sareaza si se freaca putin sa se inmoaie (sau se pregateste mai din...
Mamaliga surpriza
Se prepara mamaliga cu apa, cana cu lapte si sare. Mamaliga se lasa sa fiarba cel putin 15 minute. Dupa ce mamaliga s-a fiert se rastoarna pe o farfurie. Separat se unge cu unt o forma mai inalta si se aseaza un strat de mamaliga (jumatate din mamaliga pregatita). Deasupra se pune un strat...
Musaca
Cartofii curatati de coaja se taie felii potrivit de groase si se pun intr-o tigaie la prajit. Separat se caleste ceapa in ulei pana devine aurie. Se adauga usturoiul feliat si apoi carnea. Se caleste pana isi schimba culoarea. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul verde...
Reteta traditionala de pomana porcului
Cum se prepara Reteta traditionala de pomana porcului Carnea de porc se spala si se taie in bucati potrivite, se pune intr-un ceaun. Se pune untura, usturoiul taiat mai grosier(sau lasat intreg), foile de dafin si apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda. Cand...
Ficat de porc cu ceapa caramelizata
Ficatul de porc se spala si se taie felii. Se pipereaza dupa gust. Se pune pe gratar sau in tigaia unsa cu putin ulei (eu am facut in Hot Pan). Cand sunt apropape gata se sareaza dupa gust. Separat ceapa se taie pestisori si se pune intr-o tigaie cu putin ulei pana se caramelizeaza. Se...
Creier pane
Creierul de porc se spala si se curata de eventualele bucatele de os ramase. Se pune la fiert in apa cu putin otet (sa se dizolve sangele ramas) si sare. Dupa ce s-a fiert, circa 5 minute, se scoate si sa lasa sa se racoreasca. Apoi se da prin faina, oua si pesmet (in ordinea asta) si se...
Pastrama de pui cu legume la tigaie
Pulpele de pui se portioneaza si se pun in tigaie la prajit.Vor fi gata intrun timp scurt. Separat legumele congelate (morcovi, conopida, brocolli, fasole verde, porumb) se pun intr-o tigaie la calit cu putin unt. Se potrivesc de sare. Se servesc calde.
Muschi de porc afumat
Muschiul de porc se curata de grasimea in exces. Se freaca bine cu sare si usturoi pisat bine. Se pune intr-un loc racoros sa stea 2 zile dupa care se afuma. Este bun atat prajit in tigaie cat si pe gratar. Acompaniat bineinteles de o mamaliguta aburinda si muraturi puse asta-toamna. Pofta...
Pastrama de pui
Pulpele de pui se oparesc in apa cu putina sare. Se curata de pene si tulei. Se cresteaza apoi pe fata pulpei. Separat se face un mujdei de usturoi (eu am facut mult pentru ca am facut pastrama din 10 kg de pulpe). Intr-un vas incapator de pun pulpele peste care s-a presarat sare (atentie...
Ostropel de pui
Carnea de pui se spala si se pune la rumenit intr-o tigaie, condimentata cu sare si piper. Separat de pune in ulei usturoiul, bulionul si rosiile decojite si se calesc cateva minute. Se stinge totul cu putina apa. Cand sosul este omogen se toarna peste carnea rumenita, se pune foaia de dafin si...
Ciulama de pui
Se pune la fiert puiul impreuna cu morcovii, telina si putina sare. Cand este carnea fiarta se scoate separat. Intr-o cratita de pune la incins untul peste care se adauga usturoiul taiat marunt. Intr-un castron se pune faina si se amesteca cu zeama in care a fiert puiul turnandu-se peste...
Ficatei cu smantana
Ficateii se spala bine in mai multe ape, se scurg si se oparesc in apa cu sare. Uleiul se pune la incins, ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga ficateii, se inabusa se condimenteaza si se stropesc cu putin vin. Cand sunt gata se dau deoparte sa se...
Sarmale
Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze) Se amesteca bine si se trece la impaturit...
Tocanita de pipote de pui
Se curata bine pipotele de pui. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se pune la calit in ulei. Dupa ce ceapa este calita se adauga ardeiul taiat cubulete si se calesc impreuna, dupa care se adauga bulion. Se adauga pipotele si se pune apa cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba bine...