Boccacio

de Denissa in Dulciuri, 17 Ian 2014 | 4522 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-o revista "Practic in bucatarie". Nu am insiropat-o cu cafea ca in reteta originala ci cu un sirop de zahar, iar nuca pe care am folosit-o la decorat am prajit-o putin in cuptor. E delicioasa !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri faina
  • 150 gr nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 3-4 linguri apa
  • 1 esenta de rom
  • Decor
  • 100 gr nuci prajite ci tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccacio:

Blatul

Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil.

Se coace la cuptor circa 40 de minute sau dupa ce trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema de mascarpone se freaca spuma zaharul pudra cu zaharul vanilinat si untul. Se adauga mascarponele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se prepara siropul de zahar amestecand intr-o cana toate ingredientele.

Dupa ce blatul s-a racit se inteapa cu furculita (pentru a patrunde cat mai bine siropul) si se insiropeaza.

Se ia putina crema si se unge blatul atat pe partile laterale cat si in partea de sus.

Crema ramasa se intrduce intr-un posh cu ajutorul caruia facem "moatze" lasand in mijloc un cerc liber in care vom pune nucile prajite in prealabil si tocate cu cutitul sau date prin robot la functia "pulse" cateva secunde.

Nuci tocate vom pune si pe marginea blatului.

 

E un deliciu !

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cacao in crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccacio" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Denissa 1

20.01.2014, 10:12

Dia e intr-adevar o bunatate. Il fac mereu cand sunt pe graba si vreau ceva mai special dar nu complicat.

mihaelar63 1

07.04.2015, 17:51

Super

Rahela Velicu 1

03.06.2021, 14:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca