Reteta am luat-o dintr-o revista "Practic in bucatarie". Nu am insiropat-o cu cafea ca in reteta originala ci cu un sirop de zahar, iar nuca pe care am folosit-o la decorat am prajit-o putin in cuptor. E delicioasa !!
Blatul
Se freaca bine zaharul pudra cu galbenusurile si apa. Se adauga nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Separat albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Se amesteca cele 2 compozitii incorporand treptat albusurile spuma si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina in prealabil.
Se coace la cuptor circa 40 de minute sau dupa ce trece testul cu scobitoarea.
Pentru crema de mascarpone se freaca spuma zaharul pudra cu zaharul vanilinat si untul. Se adauga mascarponele si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Se prepara siropul de zahar amestecand intr-o cana toate ingredientele.
Dupa ce blatul s-a racit se inteapa cu furculita (pentru a patrunde cat mai bine siropul) si se insiropeaza.
Se ia putina crema si se unge blatul atat pe partile laterale cat si in partea de sus.
Crema ramasa se intrduce intr-un posh cu ajutorul caruia facem "moatze" lasand in mijloc un cerc liber in care vom pune nucile prajite in prealabil si tocate cu cutitul sau date prin robot la functia "pulse" cateva secunde.
Nuci tocate vom pune si pe marginea blatului.
E un deliciu !
1
Se poate adauga si cacao in crema