Un gust demential ....de bun. A devenit preferata mea.
Pregatim aluatul: taiem untul cubulete si lasam la temperatura camerei, adaugam zaharul, esenta de vanilie si amestecam pana devine ca o crema, adaugam si ouale, iarasi amestecam. Dupa care adaugam faina si praful de copt, framantam cu degetele pana obtinem un aluat tare.
Se pune aluatul la frigider.
Daca folositi nuci le puneti intr-o tava si le coaceti aprox 15 min. Daca folositi seminte de pin nu este nevoie sa le tineti la cuptor.
Intre timp preparam crema: se amesteca ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga smantana, si apoi faina...gata crema.
Apoi curatam merele de coaja si de cotor, le taiem in felite mici.
Scoatem aluatul din frigider. Il intindem cu sucitorul si punem aluatul in forma de tarta tapetata. intepam cu furculita din loc in loc.
Adaugam merele peste aluat. Apoi turnam crema. Daca vi se pare cam subtire sa nu va faceti griji se va ingrosa la coacere. Apoi peste crema puneti nucile coapte si decojite (daca sunt coapte suficient se decojesc usor) sau semintele de pin.
Dati la cuptorul incalzit la 180 C pentru aprox 50 min.
Serviti cu mare mare placere!!!
1
Eu am pus nuci, reteta originala este cu seminte de pin. Cu urmatoarea ocazie, neaparat, voi face tarta cu seminte de pin