am pregatit mancarica asta pentru picii mei, bineinteles pentru fiecare intr-un anumit fel. pentru cel mare cu mai putina smantana, pentru cel mic cu "mantanica" cat mai muuulta
Ficateii se spala bine in mai multe ape, se scurg si se oparesc in apa cu sare.
Uleiul se pune la incins, ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Dupa ce s-a calit se adauga ficateii, se inabusa se condimenteaza si se stropesc cu putin vin.
Cand sunt gata se dau deoparte sa se racoreasca, iar cand s-au mai racit se adauga smantana. Lasam sa se raceasca sa nu se taie smantana. Se amesteca usor sa ramana ficateii intregi.
Pot fi serviti cu mamaliga, cu garnitura de legume, orez.
1
eu am adaugat si putina pasta de tomate si bineinteles am preferat mamaliguta
2
nu am trecut cantitati pentru ca fiecare sa faca cum ii place (daca v-a place cuiva reteta)