Sarmale

de Denissa in Porc, 19 Oct 2011 | 3770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita)
  • 100 gr. orez
  • 2 cepe
  • sare
  • cimbru
  • pasta de rosii
  • varza, foi de vita de vie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze)

Se amesteca bine si se trece la impaturit sarmalutele.

Inainte de  le pune in oala se toaca putina varza si se pune pe fundul oalei in care vor fierbe dupa care se aseaza sarmalele.

Deasupra se acopera cu niste frunze de varza ramase.

Mamaliga e ideala (pararea mea) pentru sarmale.

 

TIPS-URI

1

Daca faceti mai multe sarmale (pentru botezuri, pomeni etc. pe fundul oalei este bine sa puneti niste bete de vita de vie spalate si deasupra varza tocata ca sa nu se prinda sarmalele la fiert)

2

Daca folositi varza dulce si preferati sa aiba totusi putin (sau mai mult ) gust de acru, in apa in care opariti varza puteti pune putina sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

20.10.2011, 23:34

MIUTA 1

21.10.2011, 12:15

Arata suuuuuper si eu vreau
Ce frumosi sunt copiii imbracati in costume nationale,nu ma mai satur sa-i privesc

Denissa 1

21.10.2011, 12:31

multumesc!
P.S. Baietelul e al meu, fetita e partenera lui, e mare dansator si cantaret

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu tocanita de porc