deliciousflavours

1

Bucataras
incepator

Arad

Bucataras din 27.09.2011

RETETE102
PRIETENI115
Retete

Oreo Brownie

In Prajituri la 14 Dec 2012

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Separat mixam ouale cu zaharul pana devine ca o spuma si se deschide la culoare (aprox 5 min). Daca ciocolata si untul sunt complet topite, amestecam pana la omogenizeze si lasam sa se racoreasca putin, dupa care adaugam in fir subtire la...

Piept de pui picant-dulce-acrisor

In Pui la 27 Noi 2012

Spalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie, condimentam daca e cazul cu sare si piper. Taiem ceapa si ardeii julienne, iar usturoiul il tocam...

Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

In Prajituri la 20 Noi 2012

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata,...

Supa de legume cu galuste condimentate

In Supe la 16 Noi 2012

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele...

Tarta cu mere si migdale

In Prajituri la 12 Noi 2012

Amestecam untul cu zaharul+zaharul vanilat, adaugam oul, apoi faina amestecata cu sarea. Framantam totul rapid cu manutele pana devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru cel putin 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider, il intindem intre doua...

Gnocchi cu sos Arrabbiata

In Paste la 5 Noi 2012

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli” 1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se...

Supa de mazare cu taitei

In Supe la 25 Sep 2012

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam mazarea si morcovii taiati marunti (eu am folosit o portie de mazare congelata-pe care eu o pun in congelator gata oparita cu ceapa, morcovi, putin patrunjel, sare si un strop de zahar). Lasam pe foc mediu...

Cornulete cu magiun de prune

In Prajituri la 18 Sep 2012

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle, aproximativ 10 minute, timp in care framantam faina cu untura si sarea, apoi adaugam si compozitia cu drojdie. Deasupra punem galbenusurile si incepem sa framantam timp de 10-15 minute pana...

Prajitura marmorata cu budinca

In Prajituri la 11 Sep 2012

Prima data vom pregati budinca (respecatand indicatiile de pe ambalaj) pentru a avea timp sa se raceasca. Din cand in cand amestecam, sa nu se formeze pielita deasupra sau acoperim cu o folie alimentara toata suprafata. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschide la culoare, adaugam...

Tort Nesquik

In Torturi la 7 Sep 2012

Separam albusurile de galbenusuri, in albusuri punem un praf de sare si incepem sa batem cu mixerul pana devine o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin mai deschise la culoare, apoi adaugam treptat untul topit. Amestecam faina, cacaua si praful de copt si-l incorporam in...

Ghiveci cu dovlecei

In Mancaruri de legume la 4 Sep 2012

Ceapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie. Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi taiem fasiute nici prea groase nici prea subtiri. Ardeii deasemenea ii taiem julienne, rosiile...

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 28 Aug 2012

Cam cu max 30 minute inainte sa va apucati de placinta, scoateti foile si lasati-le la decongelat, de asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca. Prima data vom separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, lasam putin...

Orez cu lapte cremos si sos de zmeura

In Dulciuri la 30 Iul 2012

Clatim cu apa rece un vas cu fundul mai gros si punem laptele impreuna cu smantana pentru frisca la fiert. Daca folositi pastaia de vanilie, adaugati acum si semintele si pastaia, iar daca folositi pudra de vanilie adaugati-o cu 10 minute inainte de a fi fiert orezul. Spalam orezul in mai multe...

Caponata Siciliana

In Mancaruri de legume la 25 Iul 2012

Oparim 2-3 minute rosiile intregi pentru a le putea decoji usor, apoi le tocam cubulete mai mici si le punem deoparte. Tocam ceapa si o calim in putin ulei de masline, adaugam usturoiul pisat, rosiile, maslinele si caperele pe care le-am clatit in prealabil cu putina apa rece. Adaugam si pasta...

Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure

In Dulciuri la 20 Iul 2012

Cum se prepara Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau in cazul in care nu aveti dati prin masina de tocat carne, dupa care amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu...

Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

In Mancaruri cu carne la 17 Iul 2012

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie si lasam sa se incinga putin dupa care adaugam pieptul de pui. Amestecam din cand in cand, iar dupa ce s-au albit toate fasiuteleadaugam mierea, apoi mustarul si in final stropim cu vinul alb....

Marlenka

In Prajituri la 13 Iul 2012

Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Impartim in 5 parti egale si coacem pe spatele tavii, pe...

Sarmalute in frunze de vita si sos de macris

In Mancaruri cu carne la 9 Iul 2012

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam apoi la carnea tocata, la care adaugam si orezul, sare si piper dupa gust, respectiv boia dulce si iute si sa nu uitam de cimbru. Amestecam bine cu manutele si lasam deoparte pana pregatim frunzele de vita. Punem...

Tarta crocanta cu rubarba si capsuni

In Prajituri la 29 Iun 2012

Intr-un castron adaugam faina si zaharul pudra. Facem o gramajoara, adaugam oul, zaharul vanilat, margarina taiata cubulete si putina sare Framantam totul rapid cu manutele pama devine un aluat omogen. Il infasuram intr-o folie alimentara si il dam la rece pentru 30 de minute. Batem oul...

Salata Vieneza cu crema de branza

In Salate la 26 Iun 2012

Crema de branza, smantana si mustarul amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam treptat uleiul de masline si continuam sa amestecam pana la omogenizare. Ridichile si cascavalul le dam prin razatoarea mare, ridichile rase este bine sa le stoarcem de zeama pe care o lasa, altfel se va...

Chili con Carne

In Mancaruri cu carne la 21 Iun 2012

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare...

Supa de leustean cu perisoare

In Supe la 18 Iun 2012

Prima data vom pune la fiert 1 cartof mic (aprox de 100 gr) pentru perisoare.   Taiem cubulete mici toate legumele (morcovii, radacina de patrunjel, cartoful) le punem intr-un vas cu apa, condimentam cu sare sau vegeta, adaugam si frunzele de leustean, acoperim vasul cu un capac si...

Penne cu sos alb si ton

In Penne la 11 Iun 2012

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.  Usturoiul zdrobit il calim in putin ulei de masline, nu prea mult deoarece capata un gust amar. Adaugam smantana si lasam pe foc mic pana incepe sa fiarba, dupa care adaugam feta pe care am sfaramat-o in prealabil putin cu furculita si...

Tort cu crema de iaurt

In Torturi la 6 Iun 2012

Galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat pana devine ca o spuma mai groasa si se deschide la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul, continuand sa mixam, apoi si apa minerala. Tot treptat incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Separat batem spuma tare albusurile cu...

Prajitura in dungi

In Prajituri la 28 Mai 2012

Pentru toate cele 3 foi procedam la fel si anume: galbenusul il mixam cu zaharul, adaugam smantana, apoi treptat si faina amestecata cu praful de copt si macul macinat/nuca macinata/cacaoa. Separat batem spuma albusul cu un strop de sare si incorporam incet in cealalta compozitie. Turnam intr-o...

Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2012

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana pentru frisca (rece) adaugam drojdia sfaramata, zaharul si galbenusurile. Turnam peste compozitia de faina si continuam sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca este nevoie mai adaugam...

Angel Food Cake

In Prajituri la 14 Mai 2012

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna cu zaharul si sucul de portocale. Lasam aprox 15 minute sa fiarba, pana se ingroasa putin. Punem deoparte si lasam sa se raceasca. Eu le-am dat putin prin blender, dar nu este obligatoriu....

Legume gratinate cu pui

In Mancaruri de legume la 9 Mai 2012

Pieptul de pui este bine sa-l pregatim cu cel putin 1 ora inainte. Spalam si taiem cubulete mici carnea, amestecam uleiul de masline cu condimentul specific pentru carne de pui si piperul, adaugam pieptul de pui, amestecam bine si punem la rece.  Curatam si spalam toate legumele, feliem...

Chestnuts Muffins

In Dulciuri la 3 Mai 2012

Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschide culoarea. Adaugam piureul de castane (congelat) dat prin razatoarea mica si amestecam pana la omogenizare. Incorporam cu ajutorul unei spatule,  faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate. Aceasta...

Lasagna cu vinete

In Lasagna la 25 Apr 2012

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam pasta de rosii, pasta de ardei iute, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mediu pana scade putin lichidul. Cand...

Afisate 1 - 30 din 102 retete    

Postari recente

publicat la 14.12.2012

Oreo Brownie

publicat la 27.11.2012

Piept de pui picant-dulce-acrisor

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]