Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

de deliciousflavours in Prajituri, 20 Noi 2012 | 16348 vizualizari

 

Ce denumire lunga pentru o prajitura atat de simpla, dar totusi rafinata, as zice eu. Prajitura originala este acoperita cu o glazura de lamaie, dar eu am vrut sa creez ceva mult mai special si am combinat-o cu o crema usoara de mascarpone si aroma de vanilie. Spre surprinderea mea am primit foarte multe aprecieri si asta nu poate decat sa ma bucure enorm de mult. Mai mult ca probabil ca va fi pe lista prajiturilor de Sarbatori.
Si pentru ca este o prajitura super delicioasa am hotarat sa vin cu ea la voi si sa sarbatorim impreuna reteta cu nr. 100! :)
Va pup cu drag si va multumesc pentru fiecare comentariu, fie pozitiv fie negativ! Love you all!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Brownie:
  • 240 gr unt/margarina
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 500 gr dulceata de capsuni
  • 150 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 275 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente crema:
  • 200 ml frisca
  • 125 gr mascarpone
  • 1 lingurita rasa pudra de vanilie/semintele de la 1 pastaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream:

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.

Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema. 

Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

deliciousflavours 1

27.11.2012, 08:37

Emanuella, cum ti-a iesit?

deyutzky 1

18.12.2012, 21:28

perfecta!!

deliciousflavours 1

19.12.2012, 09:40

Iti multumesc frumos, esti o draguta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea