Ce denumire lunga pentru o prajitura atat de simpla, dar totusi rafinata, as zice eu. Prajitura originala este acoperita cu o glazura de lamaie, dar eu am vrut sa creez ceva mult mai special si am combinat-o cu o crema usoara de mascarpone si aroma de vanilie. Spre surprinderea mea am primit foarte multe aprecieri si asta nu poate decat sa ma bucure enorm de mult. Mai mult ca probabil ca va fi pe lista prajiturilor de Sarbatori.
Si pentru ca este o prajitura super delicioasa am hotarat sa vin cu ea la voi si sa sarbatorim impreuna reteta cu nr. 100! :)
Va pup cu drag si va multumesc pentru fiecare comentariu, fie pozitiv fie negativ! Love you all!
Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana se topesc si acestea. Luam de pe foc si incorporam dulceata de capsuni si sarea. Separat mixam ouale intregi cu cele doua tipuri de zahar. In compozitia de oua adaugam amestecul de ciocolata, omogenizam bine si incorporam treptat cu ajutorul unei spatule faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Cantitatea de faina puteti sa o mai ajustati voi deoarece depinde de consistenta dulcetii de capsuni. Daca este mai subtire este posibil sa mai trebuiasca putina faina, iar daca este mai groasa va trebui sa scadeti din gramaj.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dar pentru siguranta faceti si testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca complet si intre timp pregatim crema.
Mixam la viteza mare frisca, pana devine mai tare, reducem viteza la minim si incorporam mascarponele, respectiv pudra de vanilie.
Intindem in strat uniform peste blatul racit si pudram cu cacao.
Pofta Buna!