Daca si la voi va fi cald in acest weekend, puteti sa incercati aceasta Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure! Weekend placut, pupici!
Ce ne trebuie pentru Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure
Cum se prepara Reteta fina si cremoasa de cheesecake fara coacere cu fructe de padure
Macinam biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie sau in cazul in care nu aveti dati prin masina de tocat carne, dupa care amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza. Intr-o forma de tort cu peretii detasabili punem hartie de copt si intindem blatul de biscuiti.Uniformizam cu o lingura si dam la frigider pana pregatim crema.
Gelatina o punem sa se hidrateze in apa sau sucul de la compot timp de 10 minute, dupa care o topim pe baie de aburi si lasam deoparte.
Amestecam branza cu mascarpone, adaugam zaharul si pudra de vanilie. In gelatina topita si usor racorita adaugam o lingura din crema de branza, omogenizam, mai adaugam o lingura de crema, omogenizam, apoi adaugam la toata cantitatea de crema si amestecam usor. Frisca o mixam pana se intareste si o incorporam usor in crema de branza. Intindem peste blatul de biscuiti si dam din nou la rece pana pregatim si jeleul.
Punem fructele impreuna cu apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, apoi le dam putin prin blender si lasam sa se racoreasca putin. Foile de gelatina le punem la inmuiat in putina apa rece cat se la acopere, apoi le topim pe baie de aburi. Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste crema de branza.
Dam din nou la rece cel putin 1 ora.
Pofta buna!
Si varianta cu ciocolata si zmeura e absolut delicioasa! - Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura iar de o finete deosebita e si acest Cheesecake cu capsuni
Serviti alaturi de o limonada rece si aromata!