Va spun de la inceput ca in congelator un sertar este rezervat pentru mazare, de aici puteti sa trageti singuri concluzia: ne place fff mult mazarea sub orice forma :) Sincer, cred ca nu este saptamana fara o supica buna de mazare. Daca va indoiti ca este atat de buna precum o laud eu, stiti ce aveti de facut: try it quickly! :)
Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline. Dupa cateva minute adaugam mazarea si morcovii taiati marunti (eu am folosit o portie de mazare congelata-pe care eu o pun in congelator gata oparita cu ceapa, morcovi, putin patrunjel, sare si un strop de zahar). Lasam pe foc mediu circa 5-10 minute amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa, condimentam cu sare, piper si o lingurita de zahar. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand mazarea si morcovii sunt fierti.
Taiteii eu obisnuiesc sa-i fierb separat in apa cu putina sare, ii scurgem si adaugam la supa, mai lasam sa dea in clocot de cateva ori, stingem focul si presaram marar tocat.
Pofta Buna!