Hellooooo my friends, I'm back in business :))
Ce mai faceti, mi-a fost tare dooor de voi...am vrut sa mai lenevesc putin saptamana aceasta, dar nu m-am putut abtine :P
Va multumesc din toata inima pentru urarile de ziua mea si va doresc toate cele bune!
Cam cu max 30 minute inainte sa va apucati de placinta, scoateti foile si lasati-le la decongelat, de asemenea porniti si cuptorul sa se incalzeasca.
Prima data vom separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, vanilia si coaja rasa de lamaie, lasam putin deoparte. Albusurile le batem spuma tare cu un strop de sare si zaharul pregatit. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule in compozitia de iaurt.
Tapetam o forma rotunda pentru tort cu hartie de copt si asezam prima foaie de placinta. Ungem cu unt topit, apoi asezam cea de-a doua foaie, pe care la fel, o ungem cu unt. Intindem uniform din compozitia cu iaurt si oua, din nou foaie unsa cu unt si tot asa pana la epuizarea foilor si a “cremei” de iaurt. Deasupra va ramane o foaie de placinta pe care bineinteles o ungem cu unt, acoperim cu marginile de foi, ungem din noi cu unt si dam la cuptorul (preincalzit) circa 40-45 minute, pana vedeti ca deasupra primeste o culoare aurie.
Lasati sa se raceasca complet apoi pudrati cu zahar praf.
Pofta Buna!