Din cartea "Sa gatim a la Gheorg" de George Vitan.
Sunca presata se taie cuburi.Ceapa se curata,se spala,se taie marunt,se opareste apoi se indeparteaza apa.
Castravetii murati se curata de coaja si se taie cuburi.Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml apa.
Cartofii se spala,se curata,se spala din nou,se taie cubulete apoi se fierb in apa cu sare.Se scurg de apa cand sunt fierti si se racesc.
Ceapa se innabusa in 50-100ml ulei si 50ml apa.Se adauga faina dizolvata in lapte(eu am dizolvat-o la inceput in putin lapte,ca la budinca ,apoi am amestecat-o cu restul de lapte).Adaugam apoi mustarul,pasta de tomate si cubul Maggi(optional).Totul se fierbe 5min.
Se ia vasul de pe foc,se adauga castravetii,sunca,smantana,cartofii,sare si piper si se toarna compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei.Se niveleaza.
Se presara deasupra cascavalul ras,bucatele de unt si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30-35min.