Curatam merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem bine. Punem merele stoarse impreuna cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, la calit. Le calim cam 10 minute, apoi le lasam la racit.
Ouale le mixam cu 18 linguri de zahar. Apoi adaugam uleiul treptat, mixand in continuare. Adaugam...
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete. Le punem in apa rece cu putin suc de lamaie, sa nu se oxideze si ne apucam de blat. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu 15 linguri de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand pe treapta cea mai joasa a...
Curatam cartofii si ii fierbem 5 minute in apa clocotita cu sare. Apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca putin. Apoi ii taiem rondele, cat de subtiri putem, dar cu grija sa nu se rupa. Rosiile le spalam, le curatam de pielita si le taiem rondele. Ungem o tava rotunda cu unt. Asezam un strat...
Spalam pulpele de pui, apoi le condimentam cu sare si boia. Punem in putin ulei, la calit, o ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt. Dupa 3 minute adaugam sosul de rosii, 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana sunt gata pulpele. In acest timp pregatim orezul. Calim in putin...
Prima data vom face blatul. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana se deschid la culoare. Adaugam peste galbenusuri, albusurile, amestecand usor cu lingura de lemn. Apoi adaugam faina si cacao. Amestecam bine totul. Turnam compozitia...
Punem pastele la fiert, in apa clocotita cu sare. Le fierbem al dente. Apoi le scurgem. Carnatii ii prajim, pe ambele parti, in putin ulei, apoi ii taiem rondele. In putin ulei calim ceapa si usturoiul, tocate marunt.
Dupa ce s-au calit si s-au inmuiat, adaugam sosul de rosii, zaharul si...
Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de...
Spalam conopida, o taiem in buchetele si o fierbem in apa cu sare, pana se inmoaie, impreuna cu morcovul taiat cubulete. Dupa ce au fiert conopida si morcovul, le scurgem si apoi le pasam. Rosiile le curatam de pielita si le taiem cubulete cat mai mici. Ceapa o tocam marunt. Amestecam conopida si...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem, ii facem piure si ii lasam la racit. Cat timp se racesc cartofii, facem supa. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Rosiile spalate, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Intr-un vas...
Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa...
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam boiaua si apoi cam o cana de apa. Cand inceoe sa dea in clocot adaugam mazarea. Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute. Apoi adaugam pasta de tomate si mai lasam sa fiarba 10 minute. Stingem focul si...
Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca.
Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam ciocolata cu untul, apoi amestecul cu faina. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei. Adaugam carnea, mai calim putin. Adaugam pasta de tomate si 200 ml apa. Condimentam si lasam carnea sa...
Curatam ceapa, morcovii si cartofii. Ceapa o tocam marunt, iar cartofii si morcovii ii taiem cubulete foarte mici. Punem doua linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa, o calim 3 minute, apoi adaugam morcovii. Mai calim 5 minute, apoi adaugam 2,5 litri de apa. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi...
Prajim vinetele, rosiile si ardeii, pe gratar sau pe plita pe aragaz. Apoi le curatam de coaja. Vinetele le tocam marunt, iar rosiile si ardeii le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Amestecam toate ingredientele, saram si adaugam uleiul. Amestecam bine totul si servim...
Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il amestecam cu laptele. Frisca o batem spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Dam inghetata la congelator...
Se pune frisca sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Apoi se adauga 100 g cocos. Se amesteca bine si se da la frigider, sa se intareasca. Apoi modelam bilute pe care le tavalim prin cocosul ramas. Delicioase!...
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia dizolvata. Amestecam putin, apoi adaugam sarea si uleiul. Framantam bine aluatul. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca, pana isi dubleaza...
Fasolea din conserva o trecem sub un jet de apa rece, apoi o punem la scurs. Curatam ceapa, o tocam, apoi o calim in putin ulei. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Fierbem doua minute. Adaugam fasolea si o cana cu apa. Condimentam. Lasam sa fiarba 10 minute si stingem focul....
Intr-un bol punem apa calduta si dizolvam in ea drojdia si zaharul. Lasam sa se activeze drojdia 15 minute. Apoi cernem faina, o amestecam cu sarea si o punem pe masa de lucru ca o coronita. In mijloc asezam untul si amestecul cu drojdie. Amestecam si adaugam, treptat laptele caldut. Framantam...
Curatam ceapa si o tocam. Afumatura, eu am folosit ciolan afumat fara os, o taiem cubulete. Dovleceii ii curatam, le scoatem mijlocul cu o lingura, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem o oala cu putin ulei pe foc. Calim ceapa si afumatura cateva minute. Adaugam boiaua si apoi cam 4 litri de apa....
Curatam dovlecelul si cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Baconul il taiem cubulete. Rosiile le taiem rondele. Ouale le batem si le amestecam cu smantana si condimentam. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Apoi scurgem cartofii de apa. Punem intr-o tigaie putin ulei si calim dovlecelul....
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma....
Spalam bine zmeura si o scurgem de apa. Apoi o punem in blender impreuna cu restul ingredientelor. Blenduim totul foarte bine. Apoi turnam in pahare. Racoritor, rapid si savuros.
Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Fierbem separat si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si...
Spalam bine pulpele de pui, le asezonam si le prajim, pe ambele parti, in putin ulei. Adaugam ceapa tocata marunt. Mai calim 2 minute, apoi adaugam apa, cam 4 litri. Asezonam. Lasam sa fiarba, pana cand pulpele sunt aproape fierte. Apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubulete. Lasam sa...
Tocam varza marunt. Eu am tocat-o marunt in robot. Apoi o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a inmuiat o punem la scurs. Curatam ceapa si o tocam. Rosiile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Punem intr-un vas putin ulei si calim ceapa 3 minute. Adaugam rosiile. Adaugam sare, piper....
Curatam ceapa, o spalam si o tocam. Curatam morcovii si cartofii si ii taiem cubulete. (Punem fiecare morcov si cartof in alt vas). Punem intr-o oala putin ulei, o punem pe foc si calim ceapa 3 minute. Adaugam un morcov si un cartof taiate cubulete si broccoli. Le calim 4 minute....
Punem un vas cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam sare si cus-cusul. Lasam sa fiarba 5 minute. Apoi strecuram. Lasam cus-cusul la scurs. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam ardeiul si morcovul si le taiem cubulete. Punem pe foc o tigaie cu putin ulei. Lasam sa se incinga putin apoi...
Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe...
Prajitura delicioasa cu mere
Curatam merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem bine. Punem merele stoarse impreuna cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, la calit. Le calim cam 10 minute, apoi le lasam la racit. Ouale le mixam cu 18 linguri de zahar. Apoi adaugam uleiul treptat, mixand in continuare. Adaugam...
Prajitura cu mere caramelizate si bezea
Curatam merele de coaja si le taiem cubulete. Le punem in apa rece cu putin suc de lamaie, sa nu se oxideze si ne apucam de blat. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu 15 linguri de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand pe treapta cea mai joasa a...
Cartofii cu rosii la cuptor
Curatam cartofii si ii fierbem 5 minute in apa clocotita cu sare. Apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca putin. Apoi ii taiem rondele, cat de subtiri putem, dar cu grija sa nu se rupa. Rosiile le spalam, le curatam de pielita si le taiem rondele. Ungem o tava rotunda cu unt. Asezam un strat...
Orez cu legume si pulpe in sos
Spalam pulpele de pui, apoi le condimentam cu sare si boia. Punem in putin ulei, la calit, o ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt. Dupa 3 minute adaugam sosul de rosii, 3 cani de apa si sare. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana sunt gata pulpele. In acest timp pregatim orezul. Calim in putin...
Rulada cu crema de branza si portocala
Prima data vom face blatul. Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana se deschid la culoare. Adaugam peste galbenusuri, albusurile, amestecand usor cu lingura de lemn. Apoi adaugam faina si cacao. Amestecam bine totul. Turnam compozitia...
Paste cu carnati gratinate
Punem pastele la fiert, in apa clocotita cu sare. Le fierbem al dente. Apoi le scurgem. Carnatii ii prajim, pe ambele parti, in putin ulei, apoi ii taiem rondele. In putin ulei calim ceapa si usturoiul, tocate marunt. Dupa ce s-au calit si s-au inmuiat, adaugam sosul de rosii, zaharul si...
Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)
Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de...
Tortilla de conopida si alte legume
Spalam conopida, o taiem in buchetele si o fierbem in apa cu sare, pana se inmoaie, impreuna cu morcovul taiat cubulete. Dupa ce au fiert conopida si morcovul, le scurgem si apoi le pasam. Rosiile le curatam de pielita si le taiem cubulete cat mai mici. Ceapa o tocam marunt. Amestecam conopida si...
Supa de rosii cu gnochii de casa
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem, ii facem piure si ii lasam la racit. Cat timp se racesc cartofii, facem supa. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Rosiile spalate, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Intr-un vas...
Conopida gratinata cu bechamel si bacon
Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de ulei calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam rosiile. Le lasam sa fiarba pana se ingroasa...
Mazare scazuta cu carnati ardelenesti,mancare rapida,mancare simpla
Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam boiaua si apoi cam o cana de apa. Cand inceoe sa dea in clocot adaugam mazarea. Potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute. Apoi adaugam pasta de tomate si mai lasam sa fiarba 10 minute. Stingem focul si...
Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata
Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca. Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam ciocolata cu untul, apoi amestecul cu faina. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in...
Galuste de cartofi cu carne in sos de rosii si smantana
Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam bine carnea si o taiem cubulete. Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Punem ceapa la calit in putin ulei. Adaugam carnea, mai calim putin. Adaugam pasta de tomate si 200 ml apa. Condimentam si lasam carnea sa...
Supa de cascaval
Curatam ceapa, morcovii si cartofii. Ceapa o tocam marunt, iar cartofii si morcovii ii taiem cubulete foarte mici. Punem doua linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa, o calim 3 minute, apoi adaugam morcovii. Mai calim 5 minute, apoi adaugam 2,5 litri de apa. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi...
Salata de vinete de post
Prajim vinetele, rosiile si ardeii, pe gratar sau pe plita pe aragaz. Apoi le curatam de coaja. Vinetele le tocam marunt, iar rosiile si ardeii le taiem cubulete cat mai mici. Curatam ceapa si o tocam marunt. Amestecam toate ingredientele, saram si adaugam uleiul. Amestecam bine totul si servim...
Inghetata de capsuni in foi de napolitana
Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il amestecam cu laptele. Frisca o batem spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Dam inghetata la congelator...
Raffaello
Se pune frisca sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca bine, sa se topeasca ciocolata. Apoi se adauga 100 g cocos. Se amesteca bine si se da la frigider, sa se intareasca. Apoi modelam bilute pe care le tavalim prin cocosul ramas. Delicioase!...
Triunghiuri cu crema de branza
Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia dizolvata. Amestecam putin, apoi adaugam sarea si uleiul. Framantam bine aluatul. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam aluatul sa dospeasca, pana isi dubleaza...
Fasole scazuta cu ciolan afumat
Fasolea din conserva o trecem sub un jet de apa rece, apoi o punem la scurs. Curatam ceapa, o tocam, apoi o calim in putin ulei. Adaugam rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Fierbem doua minute. Adaugam fasolea si o cana cu apa. Condimentam. Lasam sa fiarba 10 minute si stingem focul....
Painici pufoase
Intr-un bol punem apa calduta si dizolvam in ea drojdia si zaharul. Lasam sa se activeze drojdia 15 minute. Apoi cernem faina, o amestecam cu sarea si o punem pe masa de lucru ca o coronita. In mijloc asezam untul si amestecul cu drojdie. Amestecam si adaugam, treptat laptele caldut. Framantam...
Supa de dovlecel cu afumatura
Curatam ceapa si o tocam. Afumatura, eu am folosit ciolan afumat fara os, o taiem cubulete. Dovleceii ii curatam, le scoatem mijlocul cu o lingura, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem o oala cu putin ulei pe foc. Calim ceapa si afumatura cateva minute. Adaugam boiaua si apoi cam 4 litri de apa....
Budinca de dovlecel, cartofi si bacon
Curatam dovlecelul si cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Baconul il taiem cubulete. Rosiile le taiem rondele. Ouale le batem si le amestecam cu smantana si condimentam. Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Apoi scurgem cartofii de apa. Punem intr-o tigaie putin ulei si calim dovlecelul....
Chec pufos
Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma....
Milkshake de zmeura
Spalam bine zmeura si o scurgem de apa. Apoi o punem in blender impreuna cu restul ingredientelor. Blenduim totul foarte bine. Apoi turnam in pahare. Racoritor, rapid si savuros.
Terina Jelly
Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Fierbem separat si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si...
Supa de cartofi cu pulpe de pui
Spalam bine pulpele de pui, le asezonam si le prajim, pe ambele parti, in putin ulei. Adaugam ceapa tocata marunt. Mai calim 2 minute, apoi adaugam apa, cam 4 litri. Asezonam. Lasam sa fiarba, pana cand pulpele sunt aproape fierte. Apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubulete. Lasam sa...
Budinca de varza la cuptor
Tocam varza marunt. Eu am tocat-o marunt in robot. Apoi o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a inmuiat o punem la scurs. Curatam ceapa si o tocam. Rosiile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Punem intr-un vas putin ulei si calim ceapa 3 minute. Adaugam rosiile. Adaugam sare, piper....
Supa " crema" de legume cu fasole verde
Curatam ceapa, o spalam si o tocam. Curatam morcovii si cartofii si ii taiem cubulete. (Punem fiecare morcov si cartof in alt vas). Punem intr-o oala putin ulei, o punem pe foc si calim ceapa 3 minute. Adaugam un morcov si un cartof taiate cubulete si broccoli. Le calim 4 minute....
Dovlecei umpluti cu cascaval pane pe pat de cus-cus cu legume
Punem un vas cu apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam sare si cus-cusul. Lasam sa fiarba 5 minute. Apoi strecuram. Lasam cus-cusul la scurs. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam ardeiul si morcovul si le taiem cubulete. Punem pe foc o tigaie cu putin ulei. Lasam sa se incinga putin apoi...
Coronita cu ciocolata si nuca
Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe...