Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata

de daniastefania in Torturi, 9 Aug 2015 | 5769 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 175 g zahar
  • 125 g faina
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

  • 250 g ricotta
  • 150 g zahar
  • 300 g zmeura
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml frisca

Pentru ornat:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca
  • 1/2 plic intaritor frisca
  • Zmeura
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata:

Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-un alt vas topim untul cu ciocolata, apoi lasam sa se racoreasca.

Mixam ouale cu zaharul pana se spumeaza. Adaugam ciocolata cu untul, apoi amestecul cu faina. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.

Spalam bine 150 gr zmeura si o mixam, apoi o dam prin strecuratoare sa scapam de seminte. Mixam ricotta cu zaharul, apoi adaugam zmeura. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Apoi fierbem o lingura de apa si dizolvam gelatina in ea. O adaugam apoi in compozitia cu ricotta. Batem frisca spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Adaugam si zmeura ramasa. Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie transparenta.

Asezam blatul, apoi peste crema. Dam la frigider 3 ore. Apoi topim pe bain-marie ciocolata si o turnam peste crema. Decoram cu frisca si zmeura. Un tort ciocolatos cu crema fina si racoroasa. Merita incercat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownie cu ricotta, zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu budinca