Un tort pe care l-am făcut pentru aniversarea unui prieten.
Eu ma bucur enorm când mi se cere o combinaţie de zmeură şi ciocolată iar şampania i-a completat gustul minunat.
Ma bucur foarte mult că a fost pe placul sărbătoritului.
Am primit şi poza cu secţiunea.
Cele doua blaturi le-am pregatit cu o zi înainte si am folosit reteta de aici.
O reteta foarte buna cu care nu dau gres niciodata.
Un blat foarte pufos,pe care în functie de crema folosita,îl însiropez sau nu.
De data aceasta l-am însiropat,cremele fiind foarte lejere,siropul a dat un plus de aroma.
La blatul cu cacao,am amestecat faina cu sarea ,cacaoa si praful de copt si apoi am pus-o peste ouale mixate.
Blatul galben l-am taiat pe orizontala obtinând doua blaturi,iar cel cu cacao,l-am taiat în trei.
Si piureul de zmeura l-am pregatit cu o zi înainte.
O parte de piure am pus-o pe blat,iar restul l-am folosit pentru crema de zmeura.
Am lasat zmeura sa se decongeleze,am amestecat-o cu zaharul,am încalzit amestecul pâna ce zaharul s-a topit,apoi am zdrobit fructele cu blenderul vertical.
Am trecut apoi amestecul prin sita ca sa elimin semintele.
Ador rezultatul,un amestec precum catifeaua.
Am dizolvat amidonul cu siropul de zmeura si apoi l-am pus peste zmeura.
Am pus amestecul din nou la foc mic si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Pentru sirop,am fiert ingredientele si apoi am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de sampanie,am mixat galbenusurile cu zaharul pudra,am pus sampania si am pus vasul la foc mic.
Am amestecat cu telul pâna a început sa se îngroase.
Am luat de pe foc si am pus ciocolata rupta bucati.
Am amestecat pâna s-a topit.
Gelatina am hidratat-o cu putina apa rece.
Cand crema a fost doar calduta,am pus gelatina taiata bucati si am amestecat pâna s-a încorporat complet.
Când amestecul s-a racit,l-am pus la congelator pentru 10 minute sau puteti sa-l lasati la frigider,dar va dura ceva mai mult.
Am mixat frisca cu smântâna si mierea.
Am scos crema de la congelator si am pus-o treptat în frisca,mixând la viteza mica.
Pe blatul galben însiropat,am pus un strat de piure de zmeura si apoi crema de sampanie.
Am mai pus boabe de zmeura si în crema.
Peste crema am pus cel de-al doilea blat si am pus la frigider.
Pentru crema de ciocolata si mascarpone,am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi,apoi am lasat-o sa se raceasca.
Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra si apoi am pus ciocolata racita.
Am pregatit si crema de zmeura,apoi am ansamblat tortul.
Am hidratat gelatina cu apa rece.
Am încalzit putin piureul de zmeura,am încalzit si gelatina la microunde (ATENTIE,NU se înfierbânta) apoi am pus gelatina peste jeleu si am amestecat.
Am mixat frisca cu smântâna si mierea,apoi am încorporat-o în piureul de zmeura racit.
Am scos primul blat de la frigider,am pus deasupra un strat de crema de ciocolata,apoi blat cu cacao,un strat de piure de zmeura,mousse de zmeura,câteva boabe de zmeura,al doilea blat cu cacao,iar mousse de zmeura si ultimul blat cu cacao.
Blatul cu cacao l-am însiropat în prealabil.
Am îmbracat tortul cu crema de ciocolata si mascarpone.
Am pregatit glazura.
Ciocolata rupta bucati am pus-o pe baie de aburi si am adaugat lapte rece pâna la consistenta dorita.
Am lasat ciocolata sa se racoreasca,apoi am pus-o pe tort,lasand-o sa se prelinga si pe marginea acestuia.
Am decorat cu inimioare de ciocolata si de martipan.