Supa de dovlecel cu afumatura

de daniastefania in Supe, 15 Iul 2015 | 5857 vizualizari

 

O supa de dovleac diferita, dar la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr afumatura
  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • Sare
  • Piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovlecel cu afumatura:

Curatam ceapa si o tocam. Afumatura, eu am folosit ciolan afumat fara os, o taiem cubulete. Dovleceii ii curatam, le scoatem mijlocul cu o lingura, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem o oala cu putin ulei pe foc. Calim ceapa si afumatura cateva minute. Adaugam boiaua si apoi cam 4 litri de apa. Cand incepe sa fiarba, dam focul mai mic si lasam sa fiarba 15 minute.

Adaugam dovleceii si condimentam. Lasam sa fiarba inca 15 minute. Dovleceii sa fie fierti, dar sa nu se inmoaie prea tare. Galbenusul il amestecam cu smantana, adaugam peste un polonic din supa. Amestecam bine apoi turnam in supa. Lasam sa mai dea un clocot si gata supa. Va doresc pofta mare!

TIPS-URI

1

Putem folosi orice tip de afumatura, dar sa fie fiarta. In caz contrar timpul de fierbere va fi mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovlecel cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de ardei umpluti