Coronita cu ciocolata si nuca

de daniastefania in Prajituri, 4 Iul 2015 | 5316 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 140 gr iaurt natur
  • 3 linguri untura
  • 180 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • Un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 50 gr ciocolata
  • 200 gr nuca macinata
  • Galbenus de ou cu putin lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata si nuca:

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine elastic si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura. Topim ciocolata pe bain-marie. Luam de pe foc si adaugam nuca macinata. Amestecam bine. Dupa ce a dospit aluatul, il intindem intr-un dreptunghi. Il impartim imaginar in doua parti, pe lungime. Pe partea de sus a dreptunghiului asezam umplutura. Partea de jos o taiem in 12 fasii, pe care apoi le impletim cate trei. Rulam apoi aluatul, incepand de sus. Asezam coronita obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem coronita deasupra cu galbenus de ou batut cu putin lapte. Mai lasam sa dospeasca 10 minute, apoi dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste frumos. Lasam la racit, apoi o feliem si servim. E tare frageda coronita, chiar si a doua zi. Merge bine servita si cu o cana cu lapte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea si mascarpone