Inghetata de capsuni in foi de napolitana

de daniastefania in Dulciuri, 6 Aug 2015 | 5025 vizualizari

 

Pentru o zi calduroasa de vara, va propun o inghetata delicioasa de capsuni, fina, racoroasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g capsuni
  • 250 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 125 g zahar
  • 1 foaie de napolitana
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de capsuni in foi de napolitana:

Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il amestecam cu laptele. Frisca o batem spuma si o adaugam compozitiei anterioare. Dam inghetata la congelator 4 ore. Amestecam la fiecare jumatate de ora sa nu se formeze cristale. Taiem foaia de napolitana in doua parti egale. Apoi scoatem inghetata din congelator, o blenduim si o intindem pe o jumatate de foaie de napolitana si o acoperim cu cealalta jumatate. Dam la congelator doua ore, apoi taiem cu un cutit zimtat si ne racorim cu o inghetata delicata de capsuni. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de capsuni in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane, crema de vanilie si gem de capsuni