Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

de Andra_Constantinescu in Ficat, 20 Ian 2017 | 9182 vizualizari

 

A vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 ceapa
  • 300 g ciuperci
  • 6-7 linguri ulei
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 80 g de branza pufoasa cu smantana de la Delaco
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 4-5 fire de marar
  • apa
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb:

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb ficateii in continuare, impreuna cu foaia de dafin si cu boabele de piper.

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ciupercile se spala.

Intr-o cratita, se pun 6-7 linguri de ulei, ceapa, ciupercile, o lingurita de sare si o cescuta cu apa. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa se inabuse ceapa si ciupercile la foc mic, amestecand din cand in cand. 

Smantana se amesteca cu branza si cu doua linguri cu apa.

Ficateii fierti se clatesc cu apa rece si se pun in cratita, peste ciupercile bine patrunse impreuna cu amestecul cu smantana. Se presara si nucsoara, care se da prin strecuratoare pentru a nu ramane densa, se amesteca totul bine si se mai clocoteste circa 5 minute. La final, se adauga mararul spalat si tocat si se potriveste sosul de sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ficatei de pui cu mamaliguta