Tort Iepuras De Paste

de corina241 in Torturi, 15 Apr 2012 | 6539 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 BLATURI

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

BLATUL 2 ,la fel ca si primul

crema de frisca:

  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie

Crema de ciocolata:

  • 500 ml lapte
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 200g finetti
  • 1 esenta de rom

sirop:

  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente de rom

decor:

  • visine din compot
  • nuca macinata
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras De Paste:

blatul:separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma rotunda ,punem compozitia si dam la cuptor pentru 40 min la foc iute la inceput,apoi la foc mic.

La fel procedam sin cu blatul 2,pe care il folosim pentru a ''decupa'' papionul si urechile:)

Siropul:fierbem apa cu zaharul si esenta de rom si abia cand s-a racit putem insiropa blatul.Blaturile for fi taiate in 3 parti egale.

Crema de frisca:mixam frisca lichida cu putina zeama de lamaie si obtinem o frisca tare.

Crema de ciocolata:Laptele rece impreuna cu faina si cacaoa le punem la fiert si amestecam continuu.apoi adaugam zaharul si finetti.dupa ce a fiert f bine,dam jos de pe aragaz,mestecam pana se raceste iar la sfarsit adaugam esenta de rom.

Incorporam cremele in blat.Primul rand de blat l-am insiropat,am pus frisca,apoi visinile din compot,alt blat insiropat, apoi crema de ciocolata si nuca pisata.Ultimul blat insiropat si decor de frisca si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras De Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Duet