Ciorba de somn

de corina241 in Ciorbe, 7 Oct 2012 | 13074 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 somn de 2 kg(nu de 2 ore:))
  • 2 cepe
  • 4-5 rosii coapte
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 radacina de telina mica
  • 50 g orez
  • 1 ardei
  • sare
  • verdeata proaspata
  • bors sau se poate acri si cu otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de somn:

Pestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare.

In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un praf de sare.Rosiile coapte se decojesc si se dau prin razatoare si se pun in apa langa zarzavat.

Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga borsul,sare dupa gust si se lasa sa clocoteasca.Se adauga orezul si bucatile de peste.

Se mai lasa la fiert timp de 15-20 minute.Se opreste focul,apoi se adauga verdeata proaspata tocata marunt.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta!

TIPS-URI

1

ciorba originala,lipoveneasca se face cu apa din Dunare,la ceaun de tuci pe pirostrie,acrita cu otet de vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de somn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta