publicat la 26.04.2024
publicat la 21.04.2024
publicat la 02.10.2023
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Chiftelute in aluat de bere
Incepem prin a pregati compozitia pentru chiftelute. Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata marunt si sare,piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul....
Piure de cartofi cu sos de ardei si pancetta
Cartofii ii curatam de coaja , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Intre timp ,curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Ardeii curatati si spalati ii tocam la fel ,marunt. Intr-o tigaie punem uleiul de masline si calim legumele impreuna amestecand din...
Varza cu carnati si rosii cherry
Varza o curatam de frunzele de la suprafata,apoi o tocam fin, presaram sare si frecam.Lasam astfel pana preparam carnatii. Carnatii ii spalam si ii feliem rondele.Punem intr-o tigaie uleiul si cand acesta s-a incins punem rondelele de carnati si le prajim pe ambele parti .Le scoatem pe o...
Frigarui la gratar
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un servet de hartie si il taiem in cuburi potrivit ca marime.La fel procedam si cu felia de carne de porc. Carnatii ii taiem rondele. Rosiile le spalam,eliminam coditele si le taiem in doua. Castravetii ii spalam,ii taiem in doua pe lung si apoi ii...
Musaca de cartofi cu carne si dovlecei
Dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem felii subtiri. Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem felii aproximativ egale ca masura cu grosimea feliilor de dovlecel. Punem ulei intr-o tigaie si prajim pe rand feliile de dovlecel si cele de cartofi ,pana se rumenesc usor...
Chiftelute cu sos aromat
Incepem prin prepararea chiftelutelor deoarece aluatul va sta si la frigider. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi mici.Ii punem la fiert in apa rece cu sare. ( taiati cuburi vor fierbe mai repede) .Cand au fiert ii scurgem de apa si ii lasam putin sa se raceasca. Ceapa...
Orez cu spanac si salamelle
Punem o craticioara cu apa la fiert.Cand apa fierbe,punem sare si adaugam spanacul congelat.Lasam sa fiarba cateva minute dupa care il scurgem de apa. Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Ceapa o spalam , o tocam si o punem in tigaie la calit. Adaugam spanacul bine scurs de apa...
Ardei umpluti
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit si calim ceapa.Adaugam apoi orezul,un pahar cu apa,sare si lasam sa fiarba la foc mic pana ce orezul absoarbe apa. Lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem carnea tocata,mararul,ouale,sucul de...
Cartofi la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii taiem cuburi ,ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Ii lasam la fiert pentru 15 minute. Impreuna cu cartofii punem la fiert si morcovii curatati si spalati. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim pe ambele parti .Ii scoatem pe un servet de hartie...
Ostropel din pulpe de pui
Pulpele le spalam,le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert,le scurgem de apa si le inlaturam pielita. Punem ulei intr-o tigaie si rumenim frumos pulpele pe ambele parti . Scoatem pulpele intr-o farfurie ,acoperim,iar in uleiul in care acestea s-au prajit punem...
Legume cu carnati
Punem intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei,usturoiul curatat si lasat intreg,rozmarinul si piper.Cand usturoiul a prins culoare ,il eliminam. Carnatii ii taiem rondele si ii punem in tigaie.Lasam sa se prajeasca putin si adaugam vinul.Lasam pana acesta se va evapora. Cand carnatii s-au...
Quenelles D'Asburgo
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem in cuburi de marime potrivita si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Pasam cartofii ( ca pentru piure ) amestecand cu un ou ,faina si putina sare dupa gust.Amestecam bine...
Chiftelute cu mazare
Curatam cartofii,ii soalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert ii scurgem de apa,ii punem intr-un bol si ii lasam putin sa se racoreasca. Amestecam bine carnea de vita cu cea de porc si o adaugam in bolul cu cartofi. Adaugam apoi...
Varza calita
Varza o spalam,o taiem in doua si apoi o tocam . Ceapa o curatam,o spalam si o tocam cat mai marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa impreuna cu pancetta .Adaugam varza bine scursa de zeama si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam apa fierbinte pana sa acopere varza,foile de...
Mamaliga in straturi
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit. Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi schimba culoarea. Punem suc de rosii si lasam la foc mic pana ce scade sosul amestecand din cand...
Chiftelute marinate
Incepem prin a face aluatul pentru chiftelute: Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi mici si ii fierbem in apa rece cu sare. Cand s-au fiert bine,ii scurgem de apa ,si ii lasam putin sa se raceasca.II amestecam cu ouale ,carnea,condimentele si usturoiul pisat. Din...
Chiftelute la cuptor
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol. Adaugam carnea tocata,mararul,ouale si condimentam. Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la rece . Facem din compozitie...
Cartofi la cuptor
Curatam cartofii de coaja,ii spalam ,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Separat curatam ceapa de coaja,o spalam si o tocam marunt.Taiem kaizerul felii si apoi fasii mai subtiri. Intr-o tigaie punem ulei si punem la calit ceapa impreuna cu kaizerul. Cartofii cand...
Chiftelute cu sos la cuptor
Mai intai incepem cu prepararea chiftelutelor. Curatam cartofii de coaja ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare.Cand s-au fiert in scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca putin. Intr-un bol amestecam carnea tocata,mararul,ouale,usturoiul curatat si pisat ,cartofii,sare...
Piure de cartofi cu ciuperci si friptura de porc
Carnea se spala si se taie bucati potrivite.Punem o tigaie cu ulei la incins si punem bucatile de carne.Presaram sare .Lasam sa se caleasca bine pe ambele parti.Adaugam apa cat sa acopere carnea,acoperim cu un capac si dam la foc potrivit cam 40 minute.Daca e necesar mai adaugam apa din cand in...
Iepure cu cimbru
Se ia carnea si se spala. Intr-un bol punem ulei de masline,sucul de la lamaie,sare,piper.Punem carnea in bol,amestecam bine si lasam la marinat circa 30 minute la frigider. In alt bol amestecam pesmetul cu cimbrul.Se trece carnea prin accest amestec si se prajeste pe o tava antiaderenta...
Piftelute cu sos alb
Mai intai preparam piftelutele. Intr-un bol punem carnea tocata ,patrunjelul tocat fin,cartofii dati prin razatoare,oul,Miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine.Se omogenizeaza bine.Se da compozitia la rece pentru 10-15 minute si apoi facem piftelute pe care le dam prin faina si le...
Rulada de porc
Intr-un castron,amestecam carnea tocata,cimbrul,ceapa taiata rondele,morcovul taiat cubulete,1 ou,piper si sare dupa gust.Amestecam bine compozitia ,acoperim cu folie alimentara si il lasam in frigider pentru 30 minute. Fierbem cele 3 oua si le curatam de coaja. Punem carnea pe o folie de...
Gulas de vita
Intr-o tigaie pe foc,se pune uleiul si carnea taiata cuburi si se caleste bine pe ambele parti.Adaugam ceapa tocata marunt si calim totul la foc mediu. Se adauga boia si se amesteca cu o lingura de lemn.Se adauga usturoiul si se lasa sa prinda savoare citeva minute. Se adauga...
Mazare cu carne de porc
Carnea o spalam si o taiem in bucati mici.Intr-o tigaie punem putin ulei si lasam sa se incinga.adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe toate partile.o dam la o parte si o tinem la cald. Mazarea o scurgem bine de zeama din conserva.In uleiul ramas de la carne punem la calit...
Ficatei de pui in sos de rosii
Ficateii se spala,se curata de pielita si se lasa la scurs. Se pune intr-o tigaie putin ulei. Adaugam ceapa taiata juliene.Se caleste 2 minute si apoi adaugam dovlecelul taiat in cuburi mici.Lasam sa se caleasca bine amestecind din cind in cind Se adauga apoi ficateii.Se lasa sa se...
Cottage pie
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare. Curatam ceapa si morcovul si le tocam marunt.Intr-o tigaie punem putin ulei si calim ceapa si morcovul.Apoi adaugam carnea si lasam la calit pina isi schimba culoarea.Adaugam supa,pasta de tomate,sare si piper.Se lasa pe foc pina...
Sarmale
Intr-o tigaie punem la calit ceapa tocata foarte marunt. Peste aceasta punem orezul si lasam citeva minute. inchidem focul, lasam la racit si adaugam carnea. Amestecam bine si adaugam condimentele. Separat dam intr-un clocot foile de vita. In fiecare foaie punem compozitie si o rulam...
Pui cu conopida si ardei
Conopida se imparte in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare ptr citeva minute, apoi o scurgem de apa. Ardeii ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem cuburi. Pulpele le spalam, le curatam de pielita si le taiem in doua. Crestam pe fiecare si le prajim in putin ulei. Cand acestea...
Varza dulce la cuptor
punem intr- tigaie 1/4 pahar ulei. cind acesta s-a incins punem ceapa tocata marunt.apoi cind a prins culoare adaugam sunca taiata bastonase si lasam sa se prajeasca. separat varza o taiem julien si o frecam cu sare. dupa ce kaizerul s-a prajit adaugam varza stoarsa bine de zeama....