Grozave !!! Reteta am preluat-o de la Gabitza ( Gaby_d ) si nu numai ca sunt bune la pranz.la cina...dar sunt grozave pentru pachetel la munca !!! Se pregatesc destul de rapid si deci ... de nu le-ati incercat,incercati-le :)
Pentru chiftelute :
Pentru aluat :
Incepem prin a pregati compozitia pentru chiftelute.
Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata marunt si sare,piper dupa gustul fiecaruia.
Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul.
In alt bol punem faina cernuta impreuna cu drojdia proaspata.
Adaugam berea,sarea si amestecam .Adaugam apoi uleiul de masline si incepem sa framantam timp de 5 minute.
Cand aluatul este elastic si nelipicios il impartim in 20 parti .
Scoatem compozitia de chiftelute din frigider si facem 20 chiftelute micute.
Fiecare parte o intindem sub forma rotunda,la mijlocul careia punem o chifteluta si adunam aluatul sub forma unei boccelute.
Cand am terminat de facut toate chiflele , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la loc cald inca 20-30 minute.
Cand a trecut jumatatea de ora,punem tava la cuptor la 180 grade .
Se servesc atit calde cat si reci .
Pofta buna !!!
1
Eu avand tava micuta ,am facut 14 chifle si apoi alte 6.