Chiftelute in aluat de bere

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 3725 vizualizari

 

Grozave !!! Reteta am preluat-o de la Gabitza ( Gaby_d ) si nu numai ca sunt bune la pranz.la cina...dar sunt grozave pentru pachetel la munca !!! Se pregatesc destul de rapid si deci ... de nu le-ati incercat,incercati-le :)

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 400 gr carne tocata ( mix vita +porc )
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 4 linguri cu lapte
  • 1\2 ceapa rosie
  • sare
  • piper

Pentru aluat :

  • 450 gr faina alba tip '00'
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1\2 lingurita sare
  • 250 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute.

Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper dupa gustul fiecaruia.

Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul.

In alt bol punem faina cernuta impreuna cu drojdia proaspata.

Adaugam berea,sarea si amestecam .Adaugam apoi uleiul de masline si incepem sa framantam timp de 5 minute.

Cand aluatul este elastic si nelipicios il impartim in 20 parti .

Scoatem compozitia de chiftelute din frigider si facem 20 chiftelute micute.

Fiecare parte o intindem sub forma rotunda,la mijlocul careia punem o chifteluta si adunam aluatul sub forma unei boccelute.

Cand am terminat de facut toate chiflele  , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la loc cald inca 20-30 minute.

Cand a trecut jumatatea de ora,punem tava la cuptor la 180 grade .

Se servesc atit calde cat si reci .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu avand tava micuta ,am facut 14 chifle si apoi alte 6.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in aluat de bere