Painici Laugenbrot

de - Andreea - in Piine, 25 Iul 2013 | 4282 vizualizari

 

Dupa ce am vazut la aproape toti bucatarasii am zis ca musai trebuie sa incerc si eu sa vad de sunt chiar atit de bune.Nu numai ca sunt foarte bune dar sunt si foarte usor de preparat !!! Cine nu le-a incercat inca...sa le incerce :).Eu am facut jumatate din cantitate :)
M-am inspirat de la Gaby_d >:D< .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • 1\2 lingura zahar
  • 1\2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei masline
  • 130 ml apa calduta
  • IN PLUS :
  • 2 litri apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina cand  isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea mare.Cand apa fierbe punem cate 5 painici si le lasam aproximativ 30 secunde ( nu mai mult ) .

Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Se cresteaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

 

 

 

TIPS-URI

1

Uleiul de masline poate fi inlocuit cu unt.

2

Deasupra painicilor puteti presara mac,susan...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ligia Bxl 1

25.07.2013, 12:34

vaiii cum arataaaaa

- Andreea - 1

25.07.2013, 14:17

NicoNicolass 1

29.04.2014, 12:37

Hmmm , interesant , incerc si eu sa vad daca imi iese asa bune ca si ale tale, Andreea , daca nu va trebui sa vin sa ma inveti personal cum se face .......... felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle super pufoase