publicat la 13.02.2015
publicat la 12.02.2015
publicat la 08.02.2015
Cand pui intrebari, nu vrei raspunsuri. Asteapta un raspuns pe care nu vrei sa il auzi". Nu intreba sotul daca arati bine intr-o rochie sau anumite haine. Sotii nu sunt "creaturi" subtile.
Bucataras.ro
[email protected]
Pandispan cu lamaie si glazura
Separam ouale (albus de galbenus), iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul plus zaharul vanilat si mixam bine. La final se adauga esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul turnat cate putin, peste acestea turnam compozitia...
Briose cu crema de mure
Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, putina sare si se amesteca bine cu o lingura de lemn. La final se adauga coaja rasa de portocala. Se pregateste tava de briose in care se aseaza...
Tort cu ciocolata si zmeura
Blat Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful...
Cornulete cu untura, nuca si gem
Se amesteca untura cu faina si praful de copt, putina sare, otetul si nuca de cocos. Se framanta bine pana devine un aluat nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se da la frigider timp de o ora. Intre timp se amesteca miezul de nuca pisat cu gemul. Se scoate aluatul de la...
Bezele
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se adauga putin colotant alimentar si se amesteca usor pana prinde o culoare uniforma. Cu ajutorul unui pos se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mic...
Briose cu cacao, simple si foarte pufoase
Cum se prepara reteta de Briose cu cacao, simple si foarte pufoase Se mixeaza ouale cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul pana devine o crema pufoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si putina sare, apoi se incorporeaza cacaoa si se amesteca bine. Se pregateste...
Briose cu ciocolata
Se pune faina intr-un bol, se adauga zaharul, praful de copt si zaharul vanilat, se amesteca bine apoi se toarna laptele, ouale si uleiul si se amesteca cu telul pana se incorporeaza totul bine. Se adauga jumatate din bomboanele de ciocolata si se amesteca usor, apoi se pune cu ajutorul unei...
Biscuiti cacao
Se mixeaza zaharul pudra impreuna cu untul (la temp. camerei) pana devine o crema pufoasa. Se adauga ouale si faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare, iar la final esenta de rom. Se amesteca bine cu o lingura de lemn apoi se i-a cate o lingurita de aluat si se formeaza...
Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa pentru un desert clasic
Cum se prepara Placinta cu branza, reteta simpla si delicioasa pentru un desert clasic: Se scot foile de placinta la temperatura camerei pana se decongeleaza. Intre timp se da branza pe razatoarea mare, se amesteca cu smantana si ouale apoi se potriveste cu zahar dupa gust, in functie de...
Amandine
Pentru blat , se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile si se amesteca bine, apoi se presara faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si se incorporeaza...
Placinta cu dovleac
Dovleacul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare, apoi se caleste cu 100 ml ulei, zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Se tine pe foc pana se inmoaie si ii scade zeama. Faina se pune intr-un bol, se aduga apa si sarea si se framanta cu 100 ml ulei turnat cate putin,...
Chec cu sirop de mure
Separam ouale. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi cu praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se adauga faina in ploaie si se amesteca usor. Se imbraca...
Sirop de mure
Murele congelate se pun intr-un bol, se adauga zaharul si se lasa 3-4 ore, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul. Se zdrobesc bine si se trec prin sita pentru a separa sucul de seminte. Se adauga apa in zeama fructelor si se pune pe foc. Se fierbe timp de o ora, se amesteca...
Cornulete fragede
Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore. Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana...
Prajitura cu mure si blat "duo"
Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si...
Cheesecake in vas Zepter
Se pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie, apoi se amesteca cu branza. Untul la temperatura camerei, se amesteca cu un pic de sare pana devine omogen. Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt impreuna cu branza. Seprat, se amesteca faina cu grisul si praful de copt,...
Inghetata cu cioco si cirese
Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma cu esenta de rom si cacaoa. Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine. Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod...
Biscuiti nasturei
Margarina, la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste, apoi se adauga oul si faina amestecate cu praful de copt. Se framanta bine pana devine o coca putin sfaramicioasa si nelipicioasa. Se intinde pe masa de lucru...
Tort Alba ca Zapada
BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt....
Prajitura cu capsune
Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de...
Tarta cu cirese
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste. Peste galbenus se toarna uleiul si se amesteca bine, apoi se adauga peste spuma de albus impreuna cu...
Prajitura cu cirese
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in...
Chec cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie...
Creme a la Creme
Blat: Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min....
Fursecuri cu stafide si ciocolata
Margarina la temperatura camerei se freaca ca zaharul si ouale. Se adauga faina, pana devine o compozitie de consistenta smantanei, apoi se pun stafidele, esenta si la final ciocolata taiata cubulete mici. Se aseaza cate o lingurita de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt....
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere. Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea. Rahatul se taie...
Clatite cu gem
Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei...
Crema de zahar ars
Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta...
Cosulet cu oua de Paste
Gelatina se pune in putina apa si se lasa la umflat. Apoi se pune pe foc pentru a se dizolva si se adauga mierea. Atentie : a nu se fierbe gelatina ! Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat.Se framanta cu zahar pudra pana cand nu se mai lipeste de maini, daca este prea tare, se...
Prajitura bicolora de post
Se amesteca zaharul cu apa pana acesta se topeste, apoi se pune uleiul si un praf de sare. Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet. Se imparte compozitia in daua parti egale, intr-una se pune cacaoa, esenta de rom si gemul, iar in cealalta se pune esenta...