Lorra

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 21.11.2011

RETETE121
PRIETENI232
Retete / Dulciuri

Tort Printesa

In Torturi la 13 Mar 2012

Crema de visine Se scot samburii visinelor si se lasa la scurs. Visinele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste. Intre timp se pune gelatina la hidratat in putin compot (5 min.) si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere...

Orez cu lapte (Inimioare)

In Dulciuri la 10 Feb 2012

Se alege si se spala bine orezul. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, esenta de vanilie si praful de sare. Cand este aproape sa dea in clocot se adauga orezul, si se lasa la foc mic pana infloreste bobul. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Se orneaza dupa...

Fursecuri

In Prajituri la 18 Ian 2012

Se amesteca margarina (la temp. camerei) impreuna cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adaga ouale si nuca de cocos. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta bine pana se obtine un aluat bun de modelat, nelipicios. Se intinde aluatul pe masa de lucru tapetata...

Prajitura cu crema de cacao

In Prajituri la 16 Ian 2012

Foile : Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul cate putin (ca la maioneza), dupa care laptele, amoniu si faina. Aluatul rezultat se imparte in trei patri egale, din fiecare se intinde cate o foaie care se coace pe dosul tavii (tava mare de la aragaz) tapetata cu hartie de copt,...

Inghetata cu vanilie si cacao

In Dulciuri la 13 Ian 2012

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma, esenta de rom si cacaoa. Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine. Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod...

Rulada cu ciocolata

In Prajituri la 13 Ian 2012

Se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga galbenusurile pe rand si faina amestecata cu amidon. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe un prosop umed. Intre timp se...

Prajitura cu iaurt si mere reteta cu cana

In Prajituri la 10 Ian 2012

Cum se prepara Prajitura cu iaurt si mere reteta cu cana Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul.  Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Se incorporeaza compozitia de galbenusuri in cea de albusuri, apoi se adauga faina, iaurtul, praful de copt...

Bulgari de zapada

In Dulciuri la 26 Dec 2011

Se farama biscuitii la blender (sau se piseaza intr-un bol). Laptele (apa) se pune putin pe foc impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva si se toarna peste biscuiti. Se adauga zeama de portocala, stafidele (tinute cateva min. intr-un bol cu apa, ideal se tin in rom) si 100 gr. nuca cocos...

Chec

In Prajituri la 23 Dec 2011

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat incet (ca pt maioneza), apoi se pune praful de copt stins in zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza in comp. de galbenusuri, alternand cu...

Prajitura Excelent

In Prajituri la 6 Dec 2011

Foile : Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se omogenizeaza cu zaharul vanilat si se toarna peste albusuri, apoi se adauga faina. Se imparte aluatul in jumate si se coc doua foi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se baga in cuptorul preincalzit pt 10-15 min, la foc...

Negresa de post

In Prajituri la 24 Noi 2011

Se amesteca zaharul cu apa pana acesta se topeste, se adauga uleiul si un praf de sare. Se adauga faina in ploaie si praful de copt (stins in zeama de lamaie sau otet) dupa care se incorporeaza lingurile de cacao si cele de gem. Se toarna intr-o tava in care s-a asezat hartie de copt si se...

Desert prajitura cu iaurt fara coacere

In Prajituri la 22 Noi 2011

Blat : Se amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios). Se intinde compozitia cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan si se da la rece pana ce pregatim crema. Crema : Se bate frisca (se pun deoparte 3-4 linguri de frisca...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 21 Noi 2011

Se freaca margarina (untul) cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 galbenusuri apoi faina, praful de copt (stins in suc de lamaie) si coaja de lamaie. Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se pune compozitia in tava si se aseaza fructele dupa ce au...

Invartita cu nuca

In Prajituri la 21 Noi 2011

  Intr-un bol, se freaca drojdia cu zaharul si praful de sare.   Se amesteca toate ingredientele pentru foaie, si se framanta bine.  Se imparte aluatul in 4-5 bucati (pentru a fi mai usor de modelat), apoi se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei si se presara pe ea...

Afisate 31 - 44 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2015

Ciorba de cartofi cu smantana

publicat la 12.02.2015

Pandispan cu lamaie si glazura

publicat la 08.02.2015

Sarmale

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]