Rasfatul dulce cu gust de fructe.
Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de albusuri. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca usor cu miscari de jos in sus si se toarna intr-o tava (30/25 cm) tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit timp de aproximativ 30-35 min. Se face testul scobiorii, iar cand este gata se scoate si se lsa la racit.
Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste.
Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina apa si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Pasta de capsune se trece prin sita si se incorporeaza in frisca batuta, apoi se adauga gelatina si se amesteca bine.
Se taie blatul in doua foi si se aseaza astfel : blat / crema / blat / crema. Se orneaza cu ciocolata rasa si capsune.