Tort Alba ca Zapada

de Lorra in Torturi, 10 Iun 2013 | 4407 vizualizari

 

Sa ne indulcim putin !!!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 9 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat

CREMA CACAO :

  • 3 oua
  • 150 gr. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet unt

CREMA MASCARPONE :

  • 250 gr. mascarpone
  • 350 ml. frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alba ca Zapada:

BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat. Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.

CREMA I : Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi amestecand pana se ingroasa, apoi se pune o lingura de cacao si se mai amesteca putin pana ce cacaoa se omogenizeaza. Se i-a de pe foc si se lasa la racit. Untul (la temp. camerei) se freaca pana se alifiaza bine apoi se pune cealalta lingura de cacao si crema racita intre timp.

CREMA II : Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra si cel vanilat. Frisca se bate tare si se amesteca cu crema rezultata din mascarpone si zahar. Se amesteca bine cu o spatula. Blatul l-am copt intr-un tuci pentru a-i da forma unei rochite.

Imbracati in pasta de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lorra 1

11.06.2013, 09:47

Dana

Alina26 1

11.06.2013, 16:55

arata superb...Felicitari!!!!

Lorra 1

11.06.2013, 22:14

Multumesc Alina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Avion