Creme a la Creme

de Lorra in Prajituri, 22 Ian 2013 | 15784 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole ciocolata

Crema :

  • 250 ml. frisca
  • 150 ml. lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie


Glazura :

  • 100 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca
  • 50 gr. unt
  • putina cioco alba pt. model
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme a la Creme:

Blat:

Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra  Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min. la foc potrivit.

Se spune (si se adevereste) ca blatul prajiturii este gata atunci cand apesi cu degetul pe el si adanditura dispare imediat.

Crema:   Cat timp blatul este in cuptor, se pregateste crema. Se pun intr-un castron frisca, laptele, pudra Creme Ole de vanilie si se mixeaza 1 min. timp in care crema prinde consistenta si se intareste bine. La final, cand blatul este scos si racit, se intinde uniform crema  peste el si se pune la frigider.  

Glazura:   Se pune intr-un ibric ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul si se tine pe foc pana cioco se topeste. Se lasa glazura la racit iar cand aceasta a juns la temp. camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana ce glazura se intareste.  

Reteta preluata de pe Bucataras.ro :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme a la Creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Sim0na 1

22.01.2013, 22:09

delicioasa!!!!

Lorra 1

22.01.2013, 23:29

Asa-i Simona

Adi75 1

07.03.2014, 10:49

Arata super ! Vreau sa incerc si eu reteta ta , dar nu stiu cu ce pot inlocui Crema Ole , multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creme a la creme