Cine zice ca in post nu te poti rasfata cu bunatati ?
Ba bine ca da :)))
M-am inspirat din negresa de post
( http://laura-inbucatarie.blogspot.com/search/label/Negresa de post )
si a rezultat un desert bicolor, daca-l pot numi asa, o prajiturica simpla dar gustoasa.
Se amesteca zaharul cu apa pana acesta se topeste, apoi se pune uleiul si un praf de sare. Se adauga faina in ploaie si praful de copt stins in zeama de lamaie sau otet.
Se imparte compozitia in daua parti egale, intr-una se pune cacaoa, esenta de rom si gemul, iar in cealalta se pune esenta de vanilie si nuca de cocos.
Intr-o tava in care s-a asezat hartia de copt, se pune compozitia de cacao si deasupra compozitia alba. Se lasa la cuptor pentru 30 - 35 min.
Se pudreaza cu cacao si cand s-a racit se portioneaza dupa preferinta.
1
Pentru o tava de 30/25 cm.