Prima mea placinta, si-mi place cum a iesit :) aromata si frageda :)
Dovleacul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare, apoi se caleste cu 100 ml ulei, zaharul si pliculetul de zahar vanilat.
Se tine pe foc pana se inmoaie si ii scade zeama.
Faina se pune intr-un bol, se aduga apa si sarea si se framanta cu 100 ml ulei turnat cate putin, pana se formeaza un aluat nu prea tare dar care nu se lipeste de marginile bolului. Se lasa deoparte acoperit cu un prosop, aproximativ 30 min.
Se intinde prima foaie apoi se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, deasupra se pune uniform umplutura de dovleac si la final se aseaza a doua foaie.
Se inteapa foaia pe alocuri, cu ajutorul unei furculite si se da la cuptorul preincalzit.
Se lasa la copt 40 min. pana devine rumena.
La final se scoate din cuptor si se presara zahar pudra.