La inceput vroiam sa fac doua prajituri cu blaturi separate...pana la final am decis sa fi Una si Buna !
Ce bine prind fructele congelate la casa omului :) sfidezi orice anotimp :)
Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste.
Separat se amesteca faina cu praful de copt.
Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si faina "in ploaie".
Se imparte compozitia in doua parti egale si se adauga o lingura de cacao intr-una din ele.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 min. la foc moderat.
Repetam coacerea si cu cel de-al doilea blat.
Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa, 10 minute cat pregatim crema de fructe.
Murele se amesteca cu 150 gr. zahar si pliculetul de zahar vanilat, si se paseaza in blender.
Se pune gelatina pe foc mic (sau baie de aburi) si se tine la topit pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se toarna in fir subtire peste pasta de fructe, amestecand continu.
Totul se incorporeaza in frisca batuta spuma.
1
De preferat este sa trecem murele prin strecuratoare dupa ce le pasam. Asa nu vor ramane acei samburei in crema.