Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare.
Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute.
Între timp pregătim...
După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare.
Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am...
Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert.
Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja.
Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica.
Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il...
Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina.
Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit.
Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare.
Între timp formăm biluţe cu...
Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit.
Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste ingrediente până obţinem o cremă fină, pe care o păstrăm la frigider până se...
Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul.
Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte.
Luăm oala de pe...
Într-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm să crească.
Când a crescut maiaua, adăugăm şi celelalte ingrediente până...
Pregătim pe rând trei blaturi, fiecare din câte trei albuşuri bătute spumă, trei linguri zahăr, trei linguri făină şi trei gălbenuşuri amestecate cu praf de copt.
După ce terminăm de copt blaturile, topim o cană cu zahăr până obţinem un sirop dens...
Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare.
Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul.
Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem...
Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină.
Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie.
Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de...
Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.
Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la...
Încălzim puţin laptele, dizolvăm amoniacul în el, după care amestecăm cu toate ingredientele până obţinem un aluat potrivit.
Împărţim coca în două şi le întindem pe fiecare in formă dreptunghiulară. Tăiem...
Separăm 6 ouă, peste gălbenuşuri punem jumătate din plicul de praf de copt apoi îl stigem cu zeamă de lămâie, şi amestecăm bine.
Batem albuşurile până obţinem o spumă tare, adăugăm zahărul în ploaie şi mai batem puţin. Când am terminat...
Frecăm untul până devine pastă apoi adăugăm zahărul şi continuăm să amestecăm energic. Batem albuşurile şi le adăugăm peste compoziţia de unt cu zahăr.
Într-un bol punem făină, cacao, coaja de portocală şi praful de copt apoi le amestecăm bine, după care le...
Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să crească puţin.
După ce a crescut adăugăm în compoziţie celelalte ingrediente şi...
Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale.
Lăsăm aluatul să se odihnească puţin.
Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu...
Preparăm budinca după cum scrie pe plic, cu lapte şi zahăr. O punem la răcit şi intre timp tăiem câteva fructe din compot feliuţe sau cubuleţe.
Când s-a răcit budinca, adăugăm fructele şi crema de brânză fină şi amestecăm bine.
Turnăm budinca in cupe de...
Prăjitură cu brânză dulce
Pregătim aluatul din ingredientele de mai sus, amestecăm bine, după care il scoatem pe o planşetă şi frămăntăm până devine potrivit de tare. Împărţim aluatul în două părţi egale şi lăsăm să se odihnească circa 20 de minute. Între timp pregătim...
Dulceaţă din gutui
După ce am curăţat gutuile de coajă (pe care am folosit-o la peltea), le răzuim pe răzătoarea mare. Gutuile răzuite le punem într-o tigaie, adăugăm zahărul, sucul de la lămâie şi zahărul vanilat. Eu am tăiat restul de lamâie cubuleţe şi am...
Peltea din gutui
Se curata gutuile de coaja, se pun intr-o oala, se acopera cu apa si se lasa la fiert. Peste ele stoarcem o jumatate dintr-o lamaie si razuim putin din coaja. Fiarbem pana apa de pe ele isi schimba culoarea si devine rosiatica. Stoarcem cojile, iar siropul care a rezultat il...
Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici
Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina. Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit. Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare. Între timp formăm biluţe cu...
Desert uşor de vară
Pregătim budinca după cum scrie pe plic, apoi o lăsăm la răcit. Între timp într-un bol punem brânza dulce, coaja rasă de lămâie, untul şi zahărul. Mixăm aceste ingrediente până obţinem o cremă fină, pe care o păstrăm la frigider până se...
Gomboţi evreieşti
Într-un bol înalt amestecăm cele 2 tipuri de făină cu grişul. Punem într-o oală apă la fiert şi când clocoteşte adăugăm amestecul de mai sus, procedăm exact ca la mămăigă, lăsăm să fiarbă până se întăreşte. Luăm oala de pe...
Gogoşi cu gem de post
Într-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm să crească. Când a crescut maiaua, adăugăm şi celelalte ingrediente până...
Prăjitură Elena
Pregătim pe rând trei blaturi, fiecare din câte trei albuşuri bătute spumă, trei linguri zahăr, trei linguri făină şi trei gălbenuşuri amestecate cu praf de copt. După ce terminăm de copt blaturile, topim o cană cu zahăr până obţinem un sirop dens...
Compot de pere intregi
Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare. Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte tot zahărul. Turnăm siropul peste fructe în borcan, punem capacul şi-l strângem...
Tort cifra unu
Pregătim două forme de chec, le ungem cu unt sau ulei şi le tapetăm cu faină. Separăm 4 ouă, gălbenuşurile le amestecăm cu jumătate din plicul de praf de copt şi stingem cu puţină zeamă de lămâie. Batem albuşurile spumă tare, apoi adăugăm 4 linguri de...
Colţunaşi cu gem şi pesmet
Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă. Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la...
Prăjitură pe hulug
Încălzim puţin laptele, dizolvăm amoniacul în el, după care amestecăm cu toate ingredientele până obţinem un aluat potrivit. Împărţim coca în două şi le întindem pe fiecare in formă dreptunghiulară. Tăiem...
Tort inimioare din savarină
Separăm 6 ouă, peste gălbenuşuri punem jumătate din plicul de praf de copt apoi îl stigem cu zeamă de lămâie, şi amestecăm bine. Batem albuşurile până obţinem o spumă tare, adăugăm zahărul în ploaie şi mai batem puţin. Când am terminat...
Prăjitură Kinder Pingui cu lapte şi gem
Frecăm untul până devine pastă apoi adăugăm zahărul şi continuăm să amestecăm energic. Batem albuşurile şi le adăugăm peste compoziţia de unt cu zahăr. Într-un bol punem făină, cacao, coaja de portocală şi praful de copt apoi le amestecăm bine, după care le...
Gogoşi cu marmeladă de prune
Într-un vas înalt punem făina şi facem o gaură la mijloc, adăugăm drojdia, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de lapte, puţină apă şi puţină făină, după care lăsăm să crească puţin. După ce a crescut adăugăm în compoziţie celelalte ingrediente şi...
Prăjitură cu mere
Pentru realizarea aluatului amestecăm ingredientele de mai sus până obţinem un aluat omogen, potrivit de tare, pe care il împărţim în două părţi egale. Lăsăm aluatul să se odihnească puţin. Preparăm umplutura din merele curăţate şi răzuite, amestecate cu...
Budincă de vanilie cu cremă fină de brânză
Preparăm budinca după cum scrie pe plic, cu lapte şi zahăr. O punem la răcit şi intre timp tăiem câteva fructe din compot feliuţe sau cubuleţe. Când s-a răcit budinca, adăugăm fructele şi crema de brânză fină şi amestecăm bine. Turnăm budinca in cupe de...