Colţunaşi cu gem şi pesmet

de botcrina in Dulciuri, 21 Feb 2012 | 13332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 3 ouă
  • 200 ml apă călduţă
  • puţină sare
  • 500 g gem pentru umplutură
  • pesmet
  • 2 linguri ulei
  • 100 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colţunaşi cu gem şi pesmet:

Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.

Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la jumătate cu gem, după care partea neumplută o împăturim peste cea umplută.

Apăsăm cu degetele printe porţiunile cu gem pentru a nu se dezlipi şi pentru a scoate aerul. Decupăm coltrunaşii şi-i aranjăm să se usuce pe o faţă de masă.

Procedăm la fel şi cu celălalt aluat rămas.

Când coltunaşii s-au uscat puţin (adică au prins o pojghiţă deasupra), sunt gata pentru a fi puş la fiert.

Într-o oală punem apă la fiert, când dă în clocot adăugăm colţunaşii şi-i fierbem. Când sunt gata îi stoarcem, apoi îi lîsăm să se scurgă bine.

Între timp punem într-o cratiţă uleiul şi pesmetul la prăjit.

La final turnăm pesmetul prăjit amestecat cu zahăr, peste colţunaşi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colţunaşi cu gem şi pesmet" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taște cu magiun