Pregătim un aluat potrivit din ouă, făină şi apă.
Împărţim aluatul în trei părţi egale, le modelăm în formă de mingiuţe şi punem două de o parte. Pe cea rămasă o întindem rotund până obţinem o foaie subţire. Umplem până la jumătate cu gem, după care partea neumplută o împăturim peste cea umplută.
Apăsăm cu degetele printe porţiunile cu gem pentru a nu se dezlipi şi pentru a scoate aerul. Decupăm coltrunaşii şi-i aranjăm să se usuce pe o faţă de masă.
Procedăm la fel şi cu celălalt aluat rămas.
Când coltunaşii s-au uscat puţin (adică au prins o pojghiţă deasupra), sunt gata pentru a fi puş la fiert.
Într-o oală punem apă la fiert, când dă în clocot adăugăm colţunaşii şi-i fierbem. Când sunt gata îi stoarcem, apoi îi lîsăm să se scurgă bine.
Între timp punem într-o cratiţă uleiul şi pesmetul la prăjit.
La final turnăm pesmetul prăjit amestecat cu zahăr, peste colţunaşi.