Prăjitură pe hulug

de botcrina in Prajituri, 15 Feb 2012 | 12781 vizualizari

 

Mi-am comfecţionat nişte forme pentru acest fel de prăjitură, din tulpină uscată de porumb, care la noi se numeşte ,, hulug,,. Se confecţionează uşor în casă, se curăţă bine şi astfel nu mai cheltuim bani pe forme. Eu le-am umplut cu frişcă, pentru că am avut prin frigider nişte frişcă lichidă şi astfel am scăpat mai uşor dar se pot umple şi cu altă cremă.

 

INGREDIENTE

  •    1 gălbenuş
  •    2 ouă întregi
  •    100 g zahăr
  •    10 liguri untură topită
  •   180 ml lapte
  •   1 lingură amoniac
  • faina, cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură pe hulug:

Încălzim puţin laptele, dizolvăm amoniacul în el, după care amestecăm cu toate ingredientele până obţinem un aluat potrivit.

Împărţim coca în două şi le întindem pe fiecare in formă dreptunghiulară. Tăiem fâşii pe lungime. Luăm căte o formă şi rulăm în jurul ei.

Când terminăm, aranjăm într-o tavă prăjiturile şi le introducem în cuptor la 180 de grade circa 30 de minute.

Lăsăm să se răcescă puţin, cât să nu ne ardem pe degete apoi scoatem prăjitura de pe forme. Când s-a răcit complet umplem rulourile cu frişcă sau cu o altă cremă.

Pudrăm cu zahăr vanilat deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură pe hulug" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alba_zori 1

24.02.2012, 17:29

si e fara faina?poate nu vad bine eu,sant frumoase,felicitari!

botcrina 1

26.02.2012, 10:30

scuze, am uitat sa scriu, dar se pune faina cat cuprine, pana obtii un aluat potrivit

LidiaCuc 1

21.02.2017, 22:46

La noi se spune tulei si eu le fac dar din aluat de cozonac si umplute cu smantana de casa un deliciu

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca