Tort inimioare din savarină

de botcrina in Torturi, 14 Feb 2012 | 3503 vizualizari

 

În urmă cu trei ani am primit o reţetă de tort savarină de la prietena mea dna. Delia, foarte gustoasă şi aromată. De atunci fac mereu pentru familia mea şi le place foarte, foarte mult. Multumesc dna. Delia.
Iar pentru că astăzi este,, ziua îndrăgostiţilor,, am făcut tortul în formă de inimioare, duble, se poate face şi un singur blat punând jumătate din cantităţile necesare.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul
  • 12 ouă
  • 12 linguri pesmet
  • 12 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri apă minerală
  • coajă de portocală
  • Siropul
  • 2 linguriţe esenţă rom
  • 2 plicuri zahăr vanililat
  • 2 linguri zahăr tos
  • puţină cafea (opţional)
  • 200 ml apă călduţă
  • Umplutura
  • gem
  • Decor
  • frişcă
  • fructe
  • pişcoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inimioare din savarină:

Separăm 6 ouă, peste gălbenuşuri punem jumătate din plicul de praf de copt  apoi îl stigem cu zeamă de lămâie, şi amestecăm bine.

Batem albuşurile până obţinem o spumă tare, adăugăm zahărul în ploaie şi mai batem puţin. Când am terminat punem pesmetul, făina şi gălbenuşurile, apoi amestecăm uşor, de jos în sus pentru a nu se lăsa coca.

Pregătim o formă de tort, o ungem cu ulei şi o tapetăm cu făină, apoi răsturnăm compoziţia în ea şi o dăm la cuptor circa 30 de minute la 180 de grade.

Între timp pregătim la fel al doilea blat din îngredientele rămase. Doar că pe al doilea blat l-am copt într-o formă mai mică.

Siropul îl facem din esenţa de rom, zahărul vanilat, zahărul tos, pţină cafea (2 linguri) şi apă călduţă (pentru că se absoarbe mai bine în blat), apoi amestecăm pănă se topeşte zahărul.

Când s-au răcit blaturile le tăiem pe ambele pe la jumătate.

Pe un platou aranjăm prima jumătate din blatul mai mare, însiropăm bine apoi întindem peste ea un strat generos de gem. Acoperim cu cealată jumătate după care iar însiropăm.

Aproximăm la mijloc cam pe unde se potriveşte celălat blat mai mic apoi întindem puţin gem şi lipim prima jumătate din blatul de deasupra.

Repetăm aceaşi operaţiune pe care am făcut-o şi la primul blat cu însiropatul şi umplutul.

La final acoperim tortul cu frişcă lichidă bătută şi ornăm cu fructe. Eu am ornat cu mandarine, vişine din compot şi pişcoturi.

Poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioare din savarină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort savarina - 400 -