Laptele se pune intr-o oala cu peretii grosi sau ceaun si se da in clocot,apoi se adauga zaharul si se tine pe foc 2 ore pana isi schiba culoarea si se ingroase.In tot acest timp se amesteca destul de des,mai ales in cea de-a doua ora.La final se adauga vanilia si se amesteca bine.
apa,sarea si uleiul se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt vas,inalt si se lasa sa se racoreasca.Cand se racoreste...
1. Peste jumatatile de prune se presara zahar si se lasa peste noapte.Siropul lasat se pune intr-o cratita,se adauga un kilogram de zahar si se fierbe pana se tine foarte bine.
Prunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider.
A doua zi se pun pe foc mare,se da in cateva clocote,apoi se lasa focul incet si se fierbe pana ajunge la consistenta...
1. Blat: galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga uleiul si albusurile batute spuma.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe...
Laptele,uleiul si ciocolata rupta bucati se pune pe foc pana aceasta se topeste.Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza.
La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o forma (eu am copt-o...
Prunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4-5 lg de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul...
1. Merele se curata de coaja si se taie cubulete.Perele si bananele se taie si ele cubulete si se stoarce o lamaie peste ele.Se pun intr-o cratita,se adauga zaharul si apa si se fierb la foc potrivit 30-40 de min,pana ajunge la consistenta dorita.Pentru siguranta adaugati la sfarsit putin...
Biscuitii se rup bucati.
Crema:
Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand incontinuu.Amestecul se toarna intr-o cratita si se pune pe foc mic amestecand constant pana se ingroase ca o...
1. Blatul:
Laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.Se adauga incet-incet si...
Blatul: albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul si cacaua si se mixeaza bine.chidele mixand dupa...
Bananele se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie.Apa se amesteca cu zaharul si se fierbe un sirop,apoi se adauga bananele cu sucul de lamaie.Se fierbe pana se ingroase(se amesteca fff des pentru ca se prinde de cratita)!Cand este suficient de groasa se opreste focul si se pune...
Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4 lg de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul cu...
1. Pentru aluat se amesteca ingredientele uscate cu cele umede si se omogenizeaza bine,trebuie sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite(este posibil sa mai fie nevoie da putina faina sa de lapte).Se coace fiecare foaie aprox 5 min.
2. Zaharul se pune intr-o cratita si...
Oul se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga laptele si untul topit.La sfasit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt!trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.Din aceasta compozitia rezulta 6 waffe care se coc aprox 5 min fiecare.Se suprapun 3 foi cu...
1. Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33) si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca si se taie in...
1. Blatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de...
1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel...
Aluat fraged: toate ingredientele se pun in robot si intr-un minut rezulta un aluat frumos:D.Se impacheteaza in folie alimentara si se pune aprox 30 min la frigider.Masa se infaineaza,deasupra bilei de aluat se pune folie alimentara si se intinde o foaie cat mai subtire.O tava cu peretii...
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare.
Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min.
Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un...
Ingredientele uscate se amesteca cu cele umede si se pune compozitia in 2 cani de ceai(nu se umplu,doar 2/3) si se pun in cuptorul cu microunde la 750 w timp de 3,5 min.Se scot din cuptor,de jur imprejur se desface cu lama unui cutit si se rastoarna.
Se taie in felii potrivite.Frisca se...
Caisele se spala,se taie in doua,se scot samburii si se pun intr-o cratita!Se pun pe foc mic si se fierb in suc propriu aprox 30 de min(acest lucru il facem seara).A doua zi se dau in clocot,se adauga zaharul si se fierb pana scad de 3 degete.Spre final se adauga conservantul si se...
1) merele se curata,se dau pe razatoare,se amesteca cu 3 lg zahar si o lingurita de scortisoara si se calesc pe foc mic pana se inmoaie putin,apoi se pun intr-o strecuratoare
2) piersicile se curata,se taie cubulete mici,se amesteca cu 3 lg zahar si se pun pe foc pana se inmoaie,se pun intr-o...
laptele se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste,apoi se aduga laptele caldut si se omogenizeaza.Se pune totul pe foc si se amesteca pana se ingroase putin.Se ia de pe foc,se adauga zeama si coaja de lamaie si se lasa la racit.Cand s-a racit complet se inglobeaza...
Inghetata : laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri ,amestecand incontinuu.Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se...
ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina de copt si se lasa la cuptor 10-15 min pana se rumeneste.Se scoate blatul si se rastoarna pe un...
zaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii.
Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza!
La sfarsit se toarna laptele si se omogenizeaza.
Se toarna in forme(de aluminiu,cesti etc) 2/3,se...
1. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga apa(inclusiv cele 2 lg)vanilia si uleiul si se omogenizeaza!In compozitie se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn.
2. O tava se...
se scot samburii visinelor si se pun la scurs.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele,vanilia si la sfarsit faina.O tava(de obicei de yena sau de ceramica,dar eu am facut portie dubla:prima in tava de yena si a doua in tava de tarta,tapetata cu hartie de copt) se unge cu unt,se...
gelatina se pune la inmuiat in apa rece si apoi se dizolva la bain marie sau la mw si se pune peste iaurt si se amesteca energic.
Frisca se bate bine si se adauga cremei de iaurt si se mixeaza bine.
250 g caise se zdrobesc cu blenderul si se adauga cremei.
Fiecare piscot se trece...
Dulce de leche
Laptele se pune intr-o oala cu peretii grosi sau ceaun si se da in clocot,apoi se adauga zaharul si se tine pe foc 2 ore pana isi schiba culoarea si se ingroase.In tot acest timp se amesteca destul de des,mai ales in cea de-a doua ora.La final se adauga vanilia si se amesteca bine.
Gogosi din aluat oparit
apa,sarea si uleiul se pun intr-o cratita pe foc.Cand clocotesc se da la minim si se pune faina in bloc(toata,printr-o singura miscare) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se formeaza o bila de aluat.Se pune bila in alt vas,inalt si se lasa sa se racoreasca.Cand se racoreste...
Peltea/jeleu de prune
1. Peste jumatatile de prune se presara zahar si se lasa peste noapte.Siropul lasat se pune intr-o cratita,se adauga un kilogram de zahar si se fierbe pana se tine foarte bine.
Dulceata de prune
Prunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se pun pe foc mare,se da in cateva clocote,apoi se lasa focul incet si se fierbe pana ajunge la consistenta...
Tort choux a la creme
1. Blat: galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga uleiul si albusurile batute spuma.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu cacaua si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de 24 cm tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste pe...
Prajitura super ciocolatoasa
Laptele,uleiul si ciocolata rupta bucati se pune pe foc pana aceasta se topeste.Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza. La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o forma (eu am copt-o...
Compot de prune
Prunele se taie in doua si se scot samburii sau se lasa intregi.Se tin in apa rece aprox 2 h(nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul.Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4-5 lg de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul...
Gem din trei fructe (mere,pere si banane)
1. Merele se curata de coaja si se taie cubulete.Perele si bananele se taie si ele cubulete si se stoarce o lamaie peste ele.Se pun intr-o cratita,se adauga zaharul si apa si se fierb la foc potrivit 30-40 de min,pana ajunge la consistenta dorita.Pentru siguranta adaugati la sfarsit putin...
Tort pentru Ionix
Biscuitii se rup bucati. Crema: Ouale se freaca cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si cacaoa.Peste crema de ou se toarna laptele incalzit amestecand incontinuu.Amestecul se toarna intr-o cratita si se pune pe foc mic amestecand constant pana se ingroase ca o...
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie
1. Blatul: Laptele,zaharul,uleiul si mierea se pun pe foc pana se dizolva zaharul,apoi se retrag dupa foc si se incorporeaza 2 oua batute,amestecand bine.Intr-un castron se pune faina(3 parti) si se toarna lichidul si praful de copt stins cu zeama de amaie.Se adauga incet-incet si...
Prajitura cu ness
Blatul: albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa si zaharul se topeste.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza,apoi pesmetul si cacaua si se mixeaza bine.chidele mixand dupa...
Gem de banane
Bananele se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie.Apa se amesteca cu zaharul si se fierbe un sirop,apoi se adauga bananele cu sucul de lamaie.Se fierbe pana se ingroase(se amesteca fff des pentru ca se prinde de cratita)!Cand este suficient de groasa se opreste focul si se pune...
Compot de caise
Caisele se taie in doua si se scot samburii.Se tin in apa rece aprox 2 h(caisele nu trebie sa fie patate sau stricate pentru ca se va strica compotul. Se aseaza jumatatile in borcan de 720-800 g si se pun deasupra 4 lg de zahar,un varf de cutit de conservant si se umple borcanul cu...
Waffe cu banane caramelizate
1. Pentru aluat se amesteca ingredientele uscate cu cele umede si se omogenizeaza bine,trebuie sa obtinem un aluat putin mai gros decat cel de clatite(este posibil sa mai fie nevoie da putina faina sa de lapte).Se coace fiecare foaie aprox 5 min. 2. Zaharul se pune intr-o cratita si...
Waffe cu finetti si banane
Oul se mixeaza cu zaharul si vanilia,apoi se adauga laptele si untul topit.La sfasit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt!trebuie sa rezulte un aluat mai gros decat cel de clatite.Din aceasta compozitia rezulta 6 waffe care se coc aprox 5 min fiecare.Se suprapun 3 foi cu...
Prajitura cu lava de ciocolata
1. Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33) si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in...
Tort cu afine
1. Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de...
Eclere cu ciocolata si cafea
1. Cojile: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat. Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel...
Tarta cu nectarine
Aluat fraged: toate ingredientele se pun in robot si intr-un minut rezulta un aluat frumos:D.Se impacheteaza in folie alimentara si se pune aprox 30 min la frigider.Masa se infaineaza,deasupra bilei de aluat se pune folie alimentara si se intinde o foaie cat mai subtire.O tava cu peretii...
Savarine
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat rezultand un aluat dospit de consistenta curgatoare. Se lasa sa dospeasca aprox 20 min.Se ung formele de savarina.Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca. Se coc la foc potrivit aprox 20 min. Se insiropeaza cu siropul cald,se taie un...
Desert in 5 minute
Ingredientele uscate se amesteca cu cele umede si se pune compozitia in 2 cani de ceai(nu se umplu,doar 2/3) si se pun in cuptorul cu microunde la 750 w timp de 3,5 min.Se scot din cuptor,de jur imprejur se desface cu lama unui cutit si se rastoarna. Se taie in felii potrivite.Frisca se...
Gem de caise
Caisele se spala,se taie in doua,se scot samburii si se pun intr-o cratita!Se pun pe foc mic si se fierb in suc propriu aprox 30 de min(acest lucru il facem seara).A doua zi se dau in clocot,se adauga zaharul si se fierb pana scad de 3 degete.Spre final se adauga conservantul si se...
Strudel cu mere/piersici
1) merele se curata,se dau pe razatoare,se amesteca cu 3 lg zahar si o lingurita de scortisoara si se calesc pe foc mic pana se inmoaie putin,apoi se pun intr-o strecuratoare 2) piersicile se curata,se taie cubulete mici,se amesteca cu 3 lg zahar si se pun pe foc pana se inmoaie,se pun intr-o...
Inghetata de lamaie
laptele se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste,apoi se aduga laptele caldut si se omogenizeaza.Se pune totul pe foc si se amesteca pana se ingroase putin.Se ia de pe foc,se adauga zeama si coaja de lamaie si se lasa la racit.Cand s-a racit complet se inglobeaza...
Inghetata de cafea
Inghetata : laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri ,amestecand incontinuu.Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se...
Rulada cu gem
ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina de copt si se lasa la cuptor 10-15 min pana se rumeneste.Se scoate blatul si se rastoarna pe un...
Crema de zahar ars
zaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii. Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza! La sfarsit se toarna laptele si se omogenizeaza. Se toarna in forme(de aluminiu,cesti etc) 2/3,se...
Tarta cu caise(rasturnata)
1. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga apa(inclusiv cele 2 lg)vanilia si uleiul si se omogenizeaza!In compozitie se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn. 2. O tava se...
Clafoutis cu visine
se scot samburii visinelor si se pun la scurs.Ouale se bat impreuna cu zaharul apoi se adauga laptele,vanilia si la sfarsit faina.O tava(de obicei de yena sau de ceramica,dar eu am facut portie dubla:prima in tava de yena si a doua in tava de tarta,tapetata cu hartie de copt) se unge cu unt,se...
Diplomat cu iaurt si caise
gelatina se pune la inmuiat in apa rece si apoi se dizolva la bain marie sau la mw si se pune peste iaurt si se amesteca energic. Frisca se bate bine si se adauga cremei de iaurt si se mixeaza bine. 250 g caise se zdrobesc cu blenderul si se adauga cremei. Fiecare piscot se trece...