Tort cu afine

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 29 Iul 2010 | 5738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * BLAT:
  • * 6 oua
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 1 pachet zahar vanilat
  • * Mousse de afine:
  • * 375 g iaurt
  • * 250 g afine
  • * 150 g zahar pudra
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 20 g gelatina
  • * Decor:
  • * 150 ml frisca
  • * afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine:

1. Blatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min(primele 10 min se lasa focul tare,apoi incet).Se lasa la racit si se taie in 3.

2. Mousse de afine:

Afinele se zdrobesc cu blenderul,se adauga iaurtul si zaharul pudra si se omogenizeza.Gelatina se hidrateaza in apa rece aprox 10 min,apoi se dizolva la mw sau pe bain marie si se toarna in crema de iaurt amestecand energic.Frisca se bate si se incorporeaza in crema de iaurt.

3. Asamblare:

In tava in care s-a copt blatul se pune prima foaie,se insiropeaza putin cu un sirop din apa,zahar si vanilie,se toarna jumatate din crema(eu am vrut sa fie mai mic stratul de jos asa ca am pus mai putin de jum) si se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,a doua jumatate de crema si ultimul blat.Se da la frigider min 2 h si se decoreaza cu frisca si afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

mena29 1

30.07.2010, 08:12

Ce bun tre sa fie

Oana 1

30.07.2010, 19:58

Ce suuuuuper e! Arata excelent, 10 furkulitze

diana_k 1

01.08.2010, 12:34

vreau si eu o feliuta cat de mica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu finetti