1. Blatul:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min(primele 10 min se lasa focul tare,apoi incet).Se lasa la racit si se taie in 3.
2. Mousse de afine:
Afinele se zdrobesc cu blenderul,se adauga iaurtul si zaharul pudra si se omogenizeza.Gelatina se hidrateaza in apa rece aprox 10 min,apoi se dizolva la mw sau pe bain marie si se toarna in crema de iaurt amestecand energic.Frisca se bate si se incorporeaza in crema de iaurt.
3. Asamblare:
In tava in care s-a copt blatul se pune prima foaie,se insiropeaza putin cu un sirop din apa,zahar si vanilie,se toarna jumatate din crema(eu am vrut sa fie mai mic stratul de jos asa ca am pus mai putin de jum) si se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,a doua jumatate de crema si ultimul blat.Se da la frigider min 2 h si se decoreaza cu frisca si afine.