Dulceata de prune

de Pasiune pentru bucatarie in Dulceata / Gem, 4 Sep 2010 | 17737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 2 kg prune
  • * 800 g zahar
  • *zeama de lamaie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Prunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider.

A doua zi  se pun pe foc mare,se da in cateva clocote,apoi se lasa focul incet si se fierbe pana ajunge la consistenta dorita(eu am lasat-o cam 1 h si 20 de min,pentru a vedea daca s-a legat se pun cateva picaturi pe o farfurie si se lasa la racit,daca nu curge e gata).Se amesteca din cand in cand.

Borcanele se spala si se sterilizeaza in cuptor.Dulceata se pune in borcane,se pune un ciolofan(pentru siguranta) si se infileteaza capacul.Se pastreaza in camara.Mi-au iesit 3 borcane si jumatate(mici).

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici cu vin