Inghetata de cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Iul 2010 | 4442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGHETATA:
  • 3 galbenusuri
  • 350 ml lapte+2 pliculete ness(sau 250 ml lapte+100 ml cafea preparata)
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • COSULETE:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 70 g faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:


Inghetata
:laptele se amesteca cu cafeaua si se pune la fiert.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa!Cand laptele s-a incalzit se toarna peste galbenusuri ,amestecand incontinuu.Se transfera totul in vasul in care a fiert lapte si se tine pe foc pana se ingroase(amestecand).Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu apa rece si gheata si se lasa pana la racire completa!

Frisca se bate si se inglobeaza in amestecul de lapte+oua+cafea(cand este complet rece) si se amesteca!
Se da la congelator 1 h,apoi se scoate si se mixeaza,se da din nou la congelator si se repeta mixarea dupa o h!


COSULETE

albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste,apoi se adauga faina si se omogenizeaza.

O foaie de copt se unge bine cu ulei,se toarna o lingura de aluat si se formeaza un cerc si se da la cuptor pana se rumeneste putin!Daca nu este bine facuta la suprafata se scoate din cuptor si cu ajutorul unui cutit uns bine se intoarce si se mai da la cuptor.Cand se scoate din cuptor se pune pe fundul unui pahar uns si deasupra un alt pahar.


Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pasiune pentru bucatarie 1

19.07.2010, 11:13

nadina nici eu nu beau cafea,dar in prajituri,inghetate etc este minunata

Corinuta 1

19.07.2010, 12:31

Vreau si eu!

Irina 1

20.07.2010, 20:21

Ingenioase cosuletele! De inghetata ce sa zic? Cafeaua e preferata mea...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori